Toggle Menu
  1. Home/
  2. Externe/

S-a votat legea! Adio pahare și farfurii din plastic! Unde și de când vor fi complet interzise

  1. Home/
  2. Externe/

Legea care interzice vesela din plastic, adică pahare, farfurii sau tacâmuri a fost aprobată fără drept de apel și deja s-au început procedurile pentru ca aceasta să fie eficientă. Astfel Franța a devenit deschizătoare de drumuri în acest domeniu, fiind primul stat din lume care a luat această decizie. Apariția acestei legi este una dintre măsurile prin care autoritățile vor să lupte împotriva încălzirii globale.

Astfel, în perioada 2018-2020, Franța a obligat magazinele să epuizeze stocurile de veselă de unică folosinţă, iar producătorii să reutileze întreprinderile pentru fabricarea veselei din materiale biodegradabile.

Adversarii acestei legi consideră că măsura va avea efecte negative asupra economiei Franţei. Un grup format din adversarii legii elaborează o petiţie, pe care intenţionează să o transmită Uniunii Europene, prin care ei vor stipula că noua măsură încalcă legislaţia europeană privind liberul schimb comercial. Astfel, Franţa a devenit prima ţară din lume unde a fost adoptată o astfel de lege, relatează Radio Svoboda, potrivit rador.ro.

Anul trecut, autorităţile franceze au ţinut cont de recomandările ecologiştilor şi au interzis prin lege pungile de plastic. Adversarii acestei măsuri consideră că ea va avea efecte negative asupra economiei franceze. Interzicerea pungilor de plastic de unică folosinţă este o măsură care a intrat în vigoare de la 1 iulie 2017. Francezii au acum posibilitatea să cumpere pungi de hârtie sau să vină cu sacoşa de acasă, atunci când îşi fac cumpărăturile.

Aceste măsuri ar putea fi implementate și în România și chiar impuse la nivelul UE, dacă se va continua să se facă lobby în acest sens. Este deja de notorietatea că Franța are o influența extrem de mare la nivelul instituțiilor europene și că de obicei reușește să-și impună punctul de vedere, chiar și atunci când nu are neapărat aliați în acest sens.

Poate te interesează și…

Guvernul vrea să ne pună taxă pe borcane și sticle! Cât trebuie să plătim în plus

Iulia Albu făcută de râs de Delia. “O sa-i sara găina de pe brat Iuliei cand o sa vadă!”

Schimbare în top după 20 de ani! Care sunt astăzi cele mai puternice bănci din România

Total schimbată! Cum arăta Gina Pistol când a intrat în showbiz, înainte de operațiile la nas și buze

Andrei Huluban/ Sursa foto: dcnews.ro