Să plătească integral! CTP, mesaj plin de furie pentru cei care „au agresat” sarmalele, caltaboșii și băutura

26 dec. 2019
Să plătească integral! CTP, mesaj plin de furie pentru cei care „au agresat” sarmalele, caltaboșii și băutura

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris un mesaj plin de revoltă după ce serviciul de Ambulanță din București a anunțat că în doar 24 de ore au fost primite peste o mie de apeluri în ziua de Crăciun. 

„Miilor de români care, ca și anul trecut, ca și în alți ani au sunat disperați la 112, ajungând și prin spitale în urma agresiunii sarmalelor, piftiei, caltaboșilor, cozonacilor și băuturii cu care s-au ghiftuit din belșug, le urez să fie obligați să plătească la prețuri integrale asistența medicală și medicamentele consumate pe ei. După care, n-au decât s-o ia de la capăt”, a scris CTP  pe Facebook.

Peste o mie de solicitări la Ambulanţă, în ultimele 24 de ore

„În ultimele 24 de ore, 1.098 de persoane au apelat la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, respectiv cazuri foarte grave, şi de cod galben – cazuri grave. Dintre cazurile de urgenţă, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă.

Au fost 179 de afecţiuni digestive şi 20 de persoane care au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de ambulanţă. Dar, dacă ne raportăm la o populaţie de peste 3 milioane de locuitori, cifrele nu sunt alarmante”, a anunțat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

„Ne aflăm cam în aceiaşi parametri ca anul trecut. Aş putea să spun că este o uşoară scădere a numărului de solicitări în ziua de Crăciun, dar într-un fel se justifică prin faptul că foarte multe persoane au plecat din Bucureşti în această minivacanţă de Crăciun”, a menţionat Alis Grasu.