Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Salarii astronomice pentru magistrați! Motivul pentru care sunt totuși nemulțumiți

  1. Home/
  2. Justiție/

Guvernul a fost aspru criticat pentru o măsură care a lovit puternic în anumite categorii de angajați. Este vorba despre trecerea contribuțiilor sociale de la angajator. Printre cei mai afectați din cauza acestei acțiuni se numără magistrații militari, unii dintre ei pierzând între 5.000 și 7.000 lei la salariu. Asta ne face să ne întrebăm cât de mari erau salariile lor înainte și care este motivul pentru care încasează și de 10 ori mai mult decât alți bugetari.

Așadar surse judiciare au precizat, pentru Libertatea, că s-au pierdut și până la 7.000 de lei la salariu, acesta fiind exemplul unui magistrat militar. Magistratul a încasat în luna februarie cu 6.700 mai puțin, după ce măsura propusă de Guvern a intrat în vigoare și calculele au fost refăcute. Un alt magistrat militar ar fi pierdut 5.000 de lei din salariu, iar mai mulți judecători de la instanțe militare primesc salariu cu 2.000-2.500 de lei mai mic.

Potrivit surselor citate, în urma acestei scăderi a veniturilor, mai mulți procurori de la parchetele Tribunalului Militar și Curții Militare și-au anunțat pensionarea.

Indemnizaţia unui parlamentar a crescut, începând cu data de 5 februarie, la 9.993 de lei, faţă de 9.143 de lei, cât era luna trecută. Majorarea este de aproximativ 800 de lei, respectiv aproape 10%.

Majorările salariare au apărut în contextul în care parlamentarii, ca şi celelalte funcţii de demnitate, au o indemnizaţie care se calculează înmulţindu-se coeficientul 9, stabilit în Legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, cu salariul minim brut.

Poate te interesează și…

EXCLUSIV! Fotografii uimitoare cu iubitul Liei Olguța Vasilescu! Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI, așa cum nu vi-l puteți imagina

Doctorul Streinu Cercel trage semnalul de alarmă! Cei născuți înainte de anii 1990 trebuie să-și facă urgent aceste analize

Șefii FBI, CIA și NSA trag semnalul de alarmă: aceste mărci celebre de telefoane fură informații de la posesori

Andrei Huluban/ Sursa foto: immigrationandvisasolicitors.co.u