Salata de dovlecei, un deliciu ușor de preparat. Este mai bună decât cea de vinete. Rețeta perfectă

dovlecei

Dacă te-ai săturat de salata de vinete și vrei să-ți răsfeți papilele gustative cu un preparat special, ușor de preparat și incredibil de delicios, ei bine atunci salată de dovlecei este ceea ce ai nevoie. Puțini știu care este rețeta perfectă pentru aceasta, dar mai jos vă redăm una pe care o folosesc bucătarii de top.

De ce ingrediente aveți nevoie?

  • 3 bulbi de usturoi
  • 140 g iaurt gras
  • 250 ml ulei
  • apă
  • două linguri de muștar
  • un gălbenuș de ou
  • sare după cum preferă fiecare
  • 3 dovlecei mari naturali

Cum se prepară salata de dovlecei

Pentru început ia cei 3 dovlecei, curăță-i de coajă, taie-i în două, ai grijă să nu mai rămână nicio sămânță și apoi dă-i pe răzătoare. Ia o oală mare și pune-o pe foc la fiert cu apă și sare. Când începe să clocotează, pune dovleceii în apă și lasă-i să fiarbă la foc mediu până când sunt gata. Testează-i pentru a vedea dacă sunt fierți sau nu.

După ce s-au fiert dovleceii, scurge apa, folosind o strecurătoare și apoi pune-i sub un jet de apă rece. Lasă-i deoparte și prepară maioneza pentru ei dintr-un gălbenuș, muștar și ulei. Ia usturoiul apoi, curăță-l bine și toacă-l mărunt până se face ca o pastă. Apoi amestecă dovleceii cu maionezăși adaugă și iaurtul. La final adaugă sare după cum îți place și usturoiul pisat. Vei avea parte de un deliciu. 

Revista Presei