Sardinele au un efect minune în organism. Puțini știu că astfel se poate trata o afecțiune foarte importantă

de: Ana Toma
25 mart. 2021
Sardinele au un efect minune în organism. Puțini știu că astfel se poate trata o afecțiune foarte importantă
Sardine

Dacă duci o viață activă și nu ai prea mare timp pentru a consuma mâncare gătită, poate iei în calcul să consumi sardine mai des. În cazul în care nu știai, acest tip de pește are nenumărate beneficii pentru organismul tău.

Sardinele sunt delicioase, ca să nu mai vorbim că sunt o sursă importantă de Omega 3, iar spre deosebire de alte tipuri de pește, ele pot fi achiziționate la conservă, așa că le poți să le consumi oricând ți-e foame, sau oricând simți nevoia de un gust deosebit. Mai mult de atât, sardinele sunt și ieftine.

Beneficii sardine

În primul rând, dacă ești la dietă, sau dacă vrei să eviți consumul de carne roșie sau de pasăre, sardinele sunt cea mai bună variantă. Ele sunt bogate în proteine și de asemenea, sunt esențiale pentru a avea masa musculară dorită, dar și un metabolism sănătos.

Pe lângă asta, sardinele nu conțin carbohidrați deloc și nici fibre sau zahăr, așa că sunt alegerea perfectă pentru silueta dorită. Spre deosebire de alți pești, sardinele nu conțin mercur, dat fiind faptul că ele se hrănesc doar cu plante acvatice.

Cum am spus și mai sus, sardinele sunt bogate în Omega 3, acizi grași extrem de importanți pentru organismul nostru. Ei au grijă de inima noastră și echilibrează tensiunea arterială, prevenind astfel riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Sardinele sunt necesare pentru echilibrul hormonal

Dacă ai dificultăți de concentrare, trebuie să știi că, creierul nostru este format din 60% acizi grași esențiali, iar un nivel optim de Omega 3, sau de, sardine, ne poate menține creierul sănătos la orice vârstă.

Femeile însărcinate au și ele nevoie de Omega 3 pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului, deci și în cazul lor, sardinele sunt recomandate.

Sardinele conțin vitamine esențiale pentru organismul nostru precum calciu, potasiu, fosfor, vitamina D, dar și B 12, iar acestea sunt necesare pentru un echilibru hormonal. Cu alte cuvinte, pentru a evita dezechilibre la nivel hormonal din acuza deficitelor de vitamine, tot ce trebuie să faci este să adaugi sardinele în meniul tău.

Cu ce poți combina sardinele

Dacă vrei să mai adaugi ceva în farfurie, pe lângă sardine, dar totuși să ai grijă de silueta ta, există câteva variante. Salata este una dintre ele. Poți pregăti spanac cu pătrunjel și salată verde. În combinația cu sardinele sunt absolut delicioase.

O altă variantă o reprezintă pastele. Ele se fierb simple, iar la final se călesc în farfurie alături de 2 căței de usturoi și niște ulei de măsline. Adaugă sardinele la final, iar rezultatul va fi o masă pe măsură.

Dacă ești pe grabă, poți opta pentru o salată cu sardine gata preparată la conservă. O poți consuma fie în pauza de masă, fie când ajungi la birou. E sănătoasă, delicioasă și nu uita, are grijă de organismul tău din toate punctele de vedere.