Scandal monstru în hypermarketuri: Unul dintre cele mai vândute produse, o adevărată otravă pentru organism! Ce au descoperit specialiștii

hypermarket
Photo by Martijn Baudoin on Unsplash

Scandal monstru în hypermarketuri! Unul dintre cele mai vândute produse din România reprezintă o adevărată otravă pentru corpul uman.

Asociația Pro Consumatori a descoperit faptul că supele la plic de pe rafturile hypermarketurilor nu sunt decât un amestec de arome artificiale, foarte nocive pentru sănătate.

„Marca Knorr, Maggi, Mammita, Misup şi Vifon au fost cele care nu au trecut testul lupei. În toate aceste produse, experţii APC au descoperit un conţinut ridicat de sare, cantităţi insignifiante de legume şi carne, precum şi aditivi alimentari din belşug.

Potrivit preşedintelui APC România, aceste supe instant conţin de 80 de ori mai multă sare decât carne, de 5 ori mai multă sare decât legume, sau între 8 şi 12 aditivi alimentari,” notează topremediinaturale.ro.

Care sunt unele dintre cele mai dăunătoare substanțe din supele la plic:

  • Monoglutamatul de sodiu (E621) – acesta este prezent în 91% dintre produsele care au fost analizate. E621 provoacă mai multe efecte negative asupra sănătăţii, printre acestea numărându-se durerile de cap şi o stare generală slăbiciune
  • Uleiul de palmier parţial hidrogenat – acesta este prezent în 78% dintre produsele care au fost analizate; Acesta este plin de acizi graşi de tip trans, de unde şi creşterea nivelului colesterolului ‘’rău’’, încurajând apariţia de afecţiuni cardiace şi cancerul la colon
  • Extractul de drojdie – Este folosit pentru a crea arome sărate sau gust de umami, denumit și al cincilea simț. Acesta se găsește în 56% dintre produsele analizate. Acidul glutamic sau glutamatul de sodiu din extractul de drojdie poate provoca afecţiuni ale glandelor endocrine, preucm şi o serie de alergii.

Revista Presei