Scandal monstru! Un membru important din Guvernul Orban acuzat că a cerut relații intime cu o fată din Corul Copiilor: „Să vii la mine fără ruj!”

Un scandal monstru stă să izbucnească în Guvernul Orban și asta pentru că dezvăluirea unei fete în vârsta de 17 ani a tulburat profund apele. Jurnaliștii ieșeni de la ReporterIS au publicat un articol care îl distruge pe actualul secretar de stat de la Ministerul Culturii, Cosmin Marcovici (48 de ani). Acesta a fost și director al Operei Naționale din Iași.

„Fostul director al Operei Naționale Iași, Cosmin Marcovici (48 de ani), actual secretar de stat la Ministerul Culturii, a întins buzele să o sărute pe gură pe una din membrele Corului Junior. Fata i-a dat doar obrazul, iar în seara aceea directorul a abordat-o pe chat-ul Facebook. Așa a început „idila”. Eleva avea atunci 17 ani și 6 luni. Marcovici i-a spus: „Acum ești numai bună. Apoi îmbătrânești”. I-a cerut să vină la el în birou cu părul despletit, adică „ești fata deșteaptă”. El o chema „la o bere”, ea îi spunea că are de dat Bacul. Cum tânăra n-a cedat avansurilor, directorul Operei s-a răzbunat, țipând la ea în fața asistenței. Dosarul a ajuns la Parchet, cu acuzația de hărțuire sexuală a unei minore”, relatează ReporterIS.

Așa făcea cu mai multe fetițe

Întâmplarea ar fi avut loc pe 31 decembrie 2016. Pentru că fata nu a cedat avansurilor, ulterior ar fi fost umilită de Marcovici, care este și tenor. Revenită la cârma Operei Naționale din Iași, Beatrice Rancea s-ar fi trezit cu o scrisoare de la minoră, în care a explicat ce i s-a întâmplat.

„După concert, domnul Marcovici a venit la grupul nostru, s-a îndreptat către mine și a întins buzele dorind să mă sărute. În acel moment am întins obrazul, ferindu-mi fața, fiind clară intenția domnului Marcovici de a mă săruta pe buze. I-am spus că am 17 ani, și el e mult mai mare, căsătorit și nu pot da curs unor astfel de propuneri. El a râs și mi-a spus că mai am un pic și sunt bătrână, și că acum sunt numai bună. Am rămas stupefiată, iar după plecarea lui, colega mea mi-a spus că așa e el, cu foarte multe fetițe procedează la fel”, a povestit tânăra.

La scurt timp după scrisoare, Cosmin Marcovici, care era secund la Opera Națională de la Iași și-a dat demisia. Fata colabora cu Corul Copiilor încă din 2011. Momentan există un dosar penal în acest sens, dar încă nu s-a avansat cu acesta.

 

Loading...

Revista Presei