Scandal uriaș! O cunoscută marcă de pește, contaminat cu listeria. Pericol imens pentru consumatori

peste

Scandal uriaș între România și Bulgaria. Motivul? O cunoscută marcă de pește, care provine din țara noastră, ar fi fost contaminat cu listeria. Compania a reacționat imediat.

Este vorba despre macroul afumat, distribuit în Bulgaria. Vecinii susțin că 250 de kg de macrou afumat, ce provine din țara noastră, ar fi contaminat cu listeria.

Reprezentanții Ocean Fish reacționează și spun că acuzațiile bulgarilor ar fi nefondate. Oficialii companiei implicate susțin că macroul respectă normele de siguranță alimentară impuse de Uniunea Europeană.

Mai mult, aceștia susțin că nivelul de listeria din pește este unul sub limita de pericol și că bacteria devine periculoasă doar după un anumit nivel. Reacția lor vine în contextul în care bulgarii au testat peștele și au descoperit că este infestat cu listeria.

Autorităţile veterinare bulgare au transmis alerta către autorităţile veterinare din România şi săptămâna trecută, aceştia din urmă au fost în control la noi, au făcut verificările corespunzătoare şi alerta sus menţionată a fost închisă. Noi, între timp, am obţinut un buletin de analize, de numărătoare, care dovedeşte lipsa listeria în produsul respectiv”, se precizează într-un comunicat al companiei Ocean Fish.

Departamentul bulgar pentru siguranță alimentară, a făcut apel către populația Bulgariei pentru a returna produsele contaminate.

Revista Presei