Scandalos: Acești români vor rămâne fără bani. Autoritățile au anunțat că nu mai fac plăți

bani 2

Primăria Capitalei a anunțat că, începând cu această lună, plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap va fi amânată, din lipsă de fonduri. 

„În atenţia beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap! În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare. Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri. Vă mulţumim pentru înţelegere”, a informat DGASMB, marți, pe Facebook.

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a promis că va rezolva această problemă imediat ce va intra în exercitarea atribuțiilor.

„Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție.

Scandalos: Acești români vor rămâne fără bani. Autoritățile au anunțat că nu mai fac plăți

Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală,” a declarat Nicușor Dan.

Nici Vlad Voiculescu, viceprimarul Capitalei, nu o menajează pe Gabriela Firea, acesta transmițând totodată un mesaj angajaților Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București:

„Ca viceprimar responsabil pentru domeniul social, după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toţi cei înscrişi în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toţii cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta. Îi rog de asemenea pe cei din Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) să transmită acest mesaj clar tuturor celor afectaţi.

Ma asteptam si totusi speram ca Firea si PSD sa nu coboare din nou atat de jos. La fel cum cei mai aprigi dictatori isi folosesc cetatenii, chiar pe cei mai vulnerabili, ca scut, administratia Firea a ales sa loveasca in adultii cu handicap din Bucuresti pentru o razbunare politica: vor sa faca sa para ca noi am fi oprit platile si sa capitalizeze pe asta pentru alegerile parlamentare!

Dupa ce toata campania a mintit ca noi am vrea sa taiem stimulentele pentru cei cu handicap, astazi aflam ca Gabriela Firea si PSD – inca la butoane – nu au alocat fondurile necesare pentru aceste ajutoare financiare! In prag de iarna lasa oameni in situatii vulnerabile fara bani doar ca bietii oameni sa creada ca noi – care nu am preluat inca mandatele – am fi facut asta”, a transmis Voiculescu, presedinte al PLUS Bucuresti,” a scris Voiculescu, marţi, pe Facebook.

Scandalos: Acești români vor rămâne fără bani. Autoritățile au anunțat că nu mai fac plăți

Replica Gabrielei Firea nu s-a lăsat mult timp așteptată, aceasta acuzându-l de fake news pe primarul ales al Capitalei:

„O noua zi, un nou fake news, marca Nicusor „Plicusor” Ban. Azi minte ca „am oprit” plata stimulentelor financiare pentru persoanele cu dizabilitati. Adica eu am „oprit” ceva care se achita lunar, datorita unui proiect initiat si sustinut de mine, de aproape 3 ani! Mare ti-e gradina, Doamne! Dar nu mai sunt „pomeni”? Ca asa zicea domnul in campanie. Ca toate stimulentele sociale sunt pomeni care trebuie anulate! Acum plange ipocrit dupa ele?

Spre informare: stimulentele pentru copiii cu dizabilitati, in valoare de 1 000 de lei lunar sunt, deja, platite. Stimulentele pentru adultii cu dizabilitati, de 500 lei lunar, se plateau, de obicei, in ultima zi a lunii sau in primele zile din luna urmatoare, in functie de situatia financiara.

Situatie financiara grea, la care au contribuit din plin domnii Orban si Citu – prietenii domnului Nicusor – care au diminuat lunar cota din impozitul pe venit alocata Primariei Capitalei si, in plus, nu au acceptat nicio forma de redresare financiara propusa de noi: aprobarea prin CAIL a unui imprumut din Trezorerie sau de pe piata bancara privata. Un comportament odios la adresa bucurestenilor, doar ca sa ma pedepseasca pe mine politic!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Revista Presei