Scandalos! Cum a ajuns Mitică Dragomir să aibă trei pensii speciale. Suma uriasa pe care o incaseaza lunar

03 sept. 2020
Scandalos! Cum a ajuns Mitică Dragomir să aibă trei pensii speciale. Suma uriasa pe care o incaseaza lunar

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal și proaspăt candidat la Consiliul General din partea PSD, Mitică Dragomir, în vârstă de 74 de ani, are nu mai puțin de trei pensii speciale din care câștigă o mică avere în fiecare lună.

Astfel, potrivit Newsweek, Mitică Dragomir câștigă anual 206.400 lei din cele trei pensii speciale, adică nu mai puțin de 17.200 lei pe lună (3500 euro).

Una dintre pensiile speciale pe care le încasează Mitică Dragomir este cea de fost parlamentar, acesta având la activ două mandate de deputat (2000-2008) din partea PRM. Pensia specială de fost parlamentar îi aduce aproximativ 7500 lei pe lună.

Cea de-a doua pensie specială este cea de fost angajat al Ministerului de Interne.

„E neclar care ar putea fi cea de-a treia pensie specială, pentru că Dragomir nu a fost nici magistrat, nici Avocat al Poporului, nici deținător al vreunei funcții prevăzute cu pensie specială,” notează ziaristii.ro.

Mitică Dragomir, omul sistemului și înainte și după Revoluție

Mitică Dragomir a fost omul sistemului încă din vremea comunismului și a rămas astfel și după Revoluția din ’89. În anul 1979 a fost condamnat la 7 luni de închisoare, după ce a fost prins jucând poker și barbut pe sume uriașe de bani.

Mai apoi, avea să devină șef al echipei de Fotbal Victoria (al Miliției București), acolo unde a început o intensă speculă cu obiecte care nu se găseau în România în regimul comunist. „Aducea cu avionul, din deplasările pe care le făcea cu echipa, munți de blugi, saci de cafea, videouri, congelatoare, sute de grame de bijuterii. Era o piesă de bază în angrenajul corupției din fotbalul românesc și în Cooperativa de aranjare a meciurilor.

În ianuarie 1990, când au descins în vila sa, anchetatorii au rămas șocați. Casa lui Dragomir era transformată într-un imens depozit cu mărfuri de contrabandă. A fost arestat preventiv și a stat închis până în august 1990, când a fost scăpat de dosarul penal prin intervenții politice ale noului regim Iliescu.

Scandalos! Cum a ajuns Mitică Dragomir să aibă trei pensii speciale și cum s-a îmbogățit pe vremea comunismului?

Rămas cu averea dobândită ilegal înainte de 1990 și repus în circuitul funcțiilor de conducere de guvernarea FSN (strămoșul PSD-ului actual), Dragomir a devenit mare om de afaceri, dezvoltator imobiliar și posesor de hoteluri. S-a băgat în politică, ajungând deputat al Partidului România Mare.

În ianuarie 2019 s-a ales cu o nouă condamnare la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Supranumit “Corleone”, fostul șef al LPF a fost găsit vinovat de Tribunalul București în dosarul drepturilor de televizare a Ligii 1: a primit șpagă 3 milioane de euro de la trustului RCS&RDS pentru a-i favoriza câștigarea contractului pentru transmiterea meciurilor de fotbal din campionat.

Sentința nu e definitivă și Dragomir a făcut recurs, astfel că azi își poate mânca liniștit cele trei pensii speciale plătite de statul român. Și poate candida din partea PSD la funcția de consilier general al Municipiului București,” notează ziariștii.ro.