Scandalos: Violeta Alexandru anunță ce se întâmplă cu creșterea de 40% a pensiilor

13 iun. 2020
Scandalos: Violeta Alexandru anunță ce se întâmplă cu creșterea de 40% a pensiilor
Violeta Alexandru, inca ministru al Muncii

Potrivit legii, la 1 septembrie 2020, pensiile ar urma să fie majorate cu 40%. Cu toate acestea, actualul Guvern a anunțat de mai multe ori că acest scenariu este extrem de improbabil.

Una dintre variantele luate în calcul de Executiv este creșterea pensiilor cu doar 10%. Această variantă a fost înaintată de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Cu toate acestea, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu o altă variantă, care însă este cu atât mai scandaloasă pentru pensionari. Potrivit Violetei Alexandru, în Guvern nu se știe încă procentul cu care pensiile vor fi majorate.

Chiar dacă legea în vigoare prevede o creștere a pensiilor de 40% la 1 septembrie, Violeta Alexandru recunoaște că nu știe încă cu ce procent vor fi acestea crescute.

Aceasta a fost întrebată vineri, într-o conferinţă de presă, dacă ştie care este cea de-a doua variantă anunţată de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru creşterea pensiilor, pe lângă cea de 10 la sută.

„Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a pus la dispoziţie Ministerului Finanţelor toate datele pe care le avea, s-a oferit să pună în continuare orice altă dată suplimentară la dispoziţie, în momentul în care Ministerul Finanţelor, pe baza situaţii încasărilor la buget pe care cu siguranţă o va face la sfârşitul lunii iunie, va avea o fundamentare cu privire la aceste scenarii despre care vorbeşte colegul meu, în mod evident că decizia se ia în cadrul echipei, în mod evident ne-o va prezenta. Astăzi când mă întrebaţi nu am această informaţie”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ea a precizat că i se pare inoportun să lanseze procente legate de creşterea pensiilor de la 1 septembrie.

„Cred că este inoportun să lansez procente, cea mai bună comunicare pe care acest Guvern trebuie să o facă este pe baza cifrelor şi a situaţiilor rezultate din încasările la buget. Până atunci, ştiţi poziţia mea, noi ne dorim să creştem pensiile, respectiv astăzi când discutăm am o lege în vigoare, până la eventuale schimbări în mod evident respect legea aflată în vigoare. Dacă vor apărea elemente, le va comunica ministrul Finanţelor, aşa cum a fost decis”, a explicat ministrul Muncii.