Scapă acum de kilogramele în plus! Ceaiul din frunze de viță te ajută să slăbești ușor și sănătos

22 iul. 2020
Scapă acum de kilogramele în plus! Ceaiul din frunze de viță te ajută să slăbești ușor și sănătos

E vară și toată lumea încearcă să scape de kilogramele în plus, pentru a arăta cât mai bine la plajă. Tocmai de aceea, îți prezentăm astăzi o soluție naturală dar extrem de eficiente, pe bază de ceai din frunze de viță. 

„Frunzele de viţă de vie sunt foarte bogate în vitaminele A, C, E, K, precum şi în vitamine din complexul de B-uri, calciu, magneziu, cupru, mangan, fier şi fibre.

Cu frunzele de viţă de vie se pot prepara ceaiuri eficiente în curele de slăbire şi pentru buna funcţionare a sistemului circulator,” notează floaredetei.ro.

Ingrediente:

  • 1l de apă
  • 50g de frunze de vie

Mod de preparare:

„În apă se adaugă frunzele de viţă de vie, se lasă să dea în clocot, după care se mai lasă să fiarbă timp de 20 de minute. Vasul se îndepărtează de pe foc, se lasă la infuzat, acoperit, timp de 15 minute, apoi se filtrează. Se consumă 3 căni pe zi, după fiecare masă principală, în cură de 1 lună.

Ceaiul din frunze de viţă de vie are o acţiune depurativă, diuretică, contribuind la scăderea colesterolului în sânge. Stimulează digestia, armonizează metabolismul şi este eficient în tratarea obezităţii.

Previne apariţia hemoroizilor, varicelor sau cuperozei Viţa de vie roşie conţine mai multe tipuri de flavonoide care, alături de oligo-proantocianide, acţionează în mod benefic asupra elasticităţii vaselor, împiedicând distrugerea colagenului.

Astfel spus, dacă vasele de sânge au elasticitate, acestea nu se mai dilată patologic, ceea ce înseamnă că se previne apariţia unor probleme precum hemoroizii, varicele sau cuperoza. Alungă senzaţia de picioare grele.

Viţa de vie roşie este cunoscută pentru efectul său terapeutic asupra circulaţiei sângelui.

Consumat în mod regulat, ceaiul tonifică circulaţia sanguină, ajutând la redobândirea senzaţiei de picioare uşoare.

Printre alte utilizări ale ceaiului se numără tratamentul naturist al hipertensiunii şi al colesterolului mărit.

Antioxidanţii din frunzele de viţă roşie împiedică apariţia colesterolului pe pereţii vaselor de sânge şi previn apariţia aterosclerozei.

Cura cu acest ceai este benefică şi diabeticilor, întrucât planta sporeşte rezistenţa vaselor care alcătuiesc retina – ţinând cont de faptul că diabeticii prezintă un risc crescut de retinopatie (excesul de glucoză din sângele lor afectează structura sanguină a retinei),” notează floaredetei.ro.