Scapă de muște folosind aceste trei trucuri. Sunt naturale și acționează imediat

de: Ana Toma
20 aug. 2020
Scapă de muște folosind aceste trei trucuri. Sunt naturale și acționează imediat

Dacă te confrunți cu muștele în fiecare zi și vrei să scapi de sunetul enervant și de stresul pe care îl generează, aceste trucuri sunt soluția perfectă. Ele sunt pe bază de produse naturale și acționează imediat, spre deosebire de produsele achiziționate din comerț. 

În cazul în care nu știai, muștele se numără printre insectele atrase de mirosul preparatelor bogate în grăsime, sare, sau zahăr. Mai pe scurt, mâncărurile noastre preferate le plac și lor. Totuși, există un truc pe care îl poți folosi pentru a le ține departe de masa ta.

Muștele nu suportă levănțica și castraveții, astfel, dacă vei adăuga o combinație de mai multe plante aromate, vei observa cum acestea vor dispărea într-un minut. Poți opta pentru un amestec de flori de levănțică, busuioc și frunze de pelin. Acestea îți vor împrospăta camera, iar parfumul lor persisent și amărui va ține aceste atât muștele cât și țânțarii la distanță.

Castravetele, soluția perfectă

Încă nu se cunoaște motivul exact, însă se pare că muștele nu se vor apropia niciodată de castraveți. Dacă te confrunți cu o invazie de muște, cea mai bună soluție este să pui cojile de castraveți lângă alimente. Acestea nu vor veni niciodată la salata de roșii cu castraveți și nici lângă friptura pe care o pui la grătar.

De asemenea, dacă ești la un picnic în aer liber, poți opta pentru o soluție din apă și zahăr, puse departe de locul unde luați masa. Muștele vor fi captate de acel miros și nu vor sta în preajma ta.

Un alt truc estențial pe care îl poți folosi pentru a ține muștele departe în reprezintă uleiurile esențiale. Dacă parfumul acestora este deosebit de plăcut pentru noi, pentru multe insecte este o adevărată otravă.

Uleiul de mentă, cel mai eficient

Un exemplu este uleiul de mentă sau uleiul de eucalipt, care constituie una dintre cele mai bune apărători contra zburătoarelor enervante și ține departe și țânțarii.

Uleiul de camfor este și el arma perfectă împotriva muștelor. Acesta trebuie pus într-o candelă sau într-un difuzor pentru a putea genera mirosul specific din abundență.