Scapă de vânătăi. Leacul natural pentru vindecarea pielii. E cel mai ieftin produs de pe piață

de: Ana Toma
06 aug. 2020
Scapă de vânătăi. Leacul natural pentru vindecarea pielii. E cel mai ieftin produs de pe piață

Te confrunți cu o piele uscată sau cu inflamații? Vrei să acoperi vănătăile sau vrei ca rănile tale să se vindece mult mai repede. Atunci trebuie să ai neapărat în casă acest leac minune. Este unul dintre cele mai ieftine produse din comerț, având în vedere beneficiile pe care le oferă. 

Gălbenelele sunt soluția pentru cele mai multe probleme ale pielii, iar dr. farmacist Ovidiu Bujor confirmă acest lucru. Potrivit acestuia, gălbenelele au puterea de a vindeca inflamațiile, vânătăile și chiar eczemele. De asemenea, au puterea de a vindeca și alte probleme ale organismului.

În ceea ce privește achiziționarea acestora, florile de gălbenele se pot găsi oriunde în comerț.

”Gălbenele sunt recomandate în inflamații ale pielii, vânătăi, contuzii, furunculoze și eczeme. Extractele liofilizate din flori de gălbenele (le poți găsi în comerț) inhibă dezvoltarea slafilococului auriu şi a ciupercii Candida albicans”, scrie dr. Ovidiu Bujor.

Cum le folosim corect

Pentru a te bucura în profunzime de beneficiile florilor de gălbenele, trebuie să urmezi câțiva pași importanți.

”Se face o infuzie din 30 de grame de plantă la un litru de apă. Se strecoară și cu acest ceai se fac spălături vaginale sau se aplică sub formă de comprese pe suprafețele lezate”, mai scrie doctorul.

În cazul vânătăilor sau a rănilor, va fi nevoie de prepararea unei tincturi, care va fi aplicată sub forme de comprese. De asemenea, o altă soluție mai rapidă este aplicarea cremei de gălbenele, care poate fi găsită foarte ușor în comerț.

”Tinctura se diluează cu 100 ml de apă fiartă și răcită și se aplică sub formă de comprese. Există și numeroase unguente pe bază de gălbenele”, mai scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.