Scapă rapid de alunițe și negi: Iată remediul natural care a ajutat mii de români

10 oct. 2020
Scapă rapid de alunițe și negi: Iată remediul natural care a ajutat mii de români

Bolile de piele sunt printre cele mai comune tipuri de afecțiuni, iar alunițele și negii sunt printre cele mai solicitate probleme la cabinetele dermatologice.

Modificările aspectului pielii, oricât de neînsemnate ar părea, pot indica existența unor probleme de sănătate, fie strict dermatologice, fie sistemice. Deși sunt eficiente, multe dintre tratamentele dermatologice din farmacii au efecte agresive asupra pielii și, uneori, chiar asupra întregului organism.

Tocmai de aceea, este recomandat ca în tratamentele pielii să înlocuiești produsele pe bază de chimicale cu cele naturale, din plante și produse non-toxice.

Mai jos vei găsi o listă cu cele mai eficiente remedii naturale pentru negi și alunițe.

Alunite

De cele mai multe ori, alunițele sunt benigne, reprezentând mai degrabă o problemă cosmetică decât un pericol real pentru sănătate.

Totuși, dacă acestea își modifică dimensiunile și colorația, ele pot semnala debutul unui cancer de piele. În majoritatea cazurilor, alunițele pot fi vindecate prin aplicații topice cu usturoi. Sucul de usturoi trebuie aplicat pe zonele afectate și lăsat să acționeze timp de 4 ore.

Un alt remediu eficient împotriva alunițelor este uleiul de ricin și bicarbonat de sodiu. Remediul trebuie aplicat înainte de culcare și lăsat să acționeze peste noapte. Repetă zilnic tratamentul până la estomparea vizibilă sau retragerea completă a alunițelor.

Nu în ultimul rând, și otetul de mere este un remediu bun împotriva alunițelor. Înmoaie un disc de vată în puțin oțet de mere, iar mai apoi aplică-l direct pe alunițe. Înfășoară mai apoi zona tratată cu tifon și menține bandajul vreme de 8 ore. Repetă procedeul până ce alunițele se usucă și se desprind de la sine.

Negi

Excrescențe benigne de mici dimensiuni, negii sunt cauzați de infecțiile cu virusul HPV. Medicii recomandă, de regulă, tratamentele cu acid salicilic sau crioterapie. Însă, în unele cazuri, poate fi de ajuns să înfășori zonele afectate cu bandă adezivă.

Negii pot fi exterminați însă și cu ajutorul bananelor. Freacă zonele afectate cu interiorul unei coji de banană în fiecare noapte, până la dispariția negilor.

Un alt remediu natural împtoriva negilor implică folosirea mierii. Unge zonele afectate cu puțină miere organică crudă, după care bandajează zonele de aplicație și lasă mierea să acționeze cât mai mult timp.

Și usturoiul are efecte puternice împotriva negilor, atât sub formă de suc cât și în stare brută. Aplică pe negi puțin usturoi zdrobit în fiecare seară și bandajează zona de aplicație. Lasă remediul să acționeze peste noapte și îndepărtează-l cu apă a doua zi dimineață. Pentru rezultate mai rapide, poți repeta procedeul chiar și de două ori pe zi.