Scapă rapid de durerile de dinți! Top 5 cele mai eficiente remedii naturale

21 aug. 2020
Scapă rapid de durerile de dinți! Top 5 cele mai eficiente remedii naturale

Dacă am face un top al celor mai puternice și greu de suportat surse de durere, durerile de dinți ar fi pe unul din primele locuri. Le putem preveni având o igienă dentară bună, precum și apelând periodic la câte o vizită la stomatolog.

Totuși, pentru că durerile de dinți vin aproape tot timpul pe neanunțate, îți prezentăm în continuare un top cinci al celor mai eficiente remedii naturale împotriva durerilor de dinți, pentru a calma durerea până ce ajungi la consultație.

Apă rece cu zeamă de lămâie

„Zeama de lămâie este eficientă în combaterea cariilor. Dizolvă sucul de la lămâie într-un pahar de apă rece, cu gheață și clătește-ți gura cu un asemenea amestec de trei ori pe zi. Dacă ai gingia inflamată sau infectată, poți folosi pe post de compresă un cub de gheață, învelit într-o bucată de tifon. Gheață va calma inflamația, dar și durerile,” notează doc.ro.

Suc de merișoare

Specialiștii în medicină dentară susțin că o cantitate minimă de 110 grame de suc de merișoare pe zi previne placa bacteriană care determină apariția cariilor. Totuși, pentru a avea efectul dorit, alege o variantă de suc fără zahăr.

Compresele cu alcool

Aplică comprese cu alcool în zona în care se simte durerea, pentru a ajuta la ameliorarea acesteia pe termen scurt. Nu e neapărată nevoie să aplici comprese cu o băutură alcoolică. Poți folosi, spre exemplu, esență de vanilie, care are un conținut de alcool suficient de mare încât să ofere rezultatele dorite.

Clătirea gurii cu apă cu sare

„Combinația de apă călduță cu sare este eficientă în calmarea durerilor de dinți și măsele. Dizolvă o linguriță sau două de sare de mare într-un pahar cu apă călduță și clătește-ți gura cu acest amestec. Vei vedea cum durerile de măsea vor fi ameliorate.

Usturoiul

Alicina, substanța predominantă din usturoi, are efecte calmante, precum și antiinflamatoare. Așadar, usturoiul te poate ajuta să scapi de durerile de dinți și de măsele. Prepară, cu ajutorul unui mojar, o pastă din usturoi și sare. Poți folosi, dacă este necesar, și una-două picături de ulei de măsline, pentru omogenizarea pastei. Aplică pasta exact pe dintele sau pe măseaua dureroasă și las-o să acționeze aproximativ 30 de minute Folosește această pastă de trei-patru ori pe zi și vei reuși să ameliorezi durerile,” adaugă doc.ro.