Scapă rapid de mătreață! Top 5 remedii naturiste ușor de folosit și care dau rezultate remarcabile

26 iul. 2020
Scapă rapid de mătreață! Top 5 remedii naturiste ușor de folosit și care dau rezultate remarcabile

Mătreața este o problemă a scalpului extrem de inestetică. Dacă nu ați reușit să scăpați de ea cu ajutorul șampoanelor dedicate, vă prezentăm în continuare top 5 remedii naturiste, ușor de folosit și care dau rezultate remarcabile.

1. Aloe Vera

Sucul de aloe  tratează cu eficiență diferite afecţiuni ale pielii, iar mătraţea se numără printre acestea. CU proprietăți antiseptice, aloe vera echilibrează nivelul de sebum și previne uscarea pielii. Taie două frunze de aloe vera pe jumătate și scoate sucul din ele cu ajutorul unei lingurițe. Aplică mai apoi pe scalp sucul rezultat lasă-l să acționeze o oră, apoi clătește-ți părul.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs pe care îl găsim în majoritatea bucătăriilor. Nu doar că este extrem de la îndemână, dar rezultatele sale pozitive îl plasează în topul remediilor naturiste împotriva mătreții.

În loc de șampon, masați scalpul umed cu bicarbonat de sodiu. După ce l-ați lăsat un minut să acționeze, clătiți părul cu apă caldă, iar rezultatele pozitive se vor vedea chiar după primele utilizări.

3. Oţet de mere

„Asociat cu o varietate de beneficii pentru sănătate, oţetul de mere luptă de asemenea şi împotriva mătreţii. Aciditatea sa face posibilă curăţarea celulelor moarte de pe scalp şi reglează pH-ul pielii. Amestecă o parte de oţet cu o parte de apă. După ce ţi-ai spălat părul şi te-ai clătit, toarnă amestecul pe păr, masează-ţi scalpul uşor şi lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă.

4. Ulei esenţial din arbore de ceai

Tea Tree, după cum mai este cunoscut uleiul esenţial de arbore de ceai, are numeroase beneficii în tratarea problemelor deramtologice, iar mătreaţa nu este o excepţie. Îl poţi găsi în toate magazinele naturiste, iar preţul său este accesibil. Amestecă 2 linguriţe de ulei esenţial de arbore de ceai cu 300 ml de apă caldă. Înmoaie puţină vată în soluţia obţinută şi aplică pe zonele de piele afectate de mătreaţă. Lasă să acţioneze câteva ore, apoi spală-ţi părul cu şampon.

5. Ulei de cocos

Bogat în carbohidraţi, în vitmine, minerale şi în antioxidanţi, uleiul de cocos este folosit de secole pentru beneficiile sale atât pentru uz extern, cât şi pentru uz intern. Proprietăţile sale antifungice îl fac un remediu excelent pentru mătreaţă. Încălzeşte puţin uleiul de cocos, aplică-l pe scalp şi masează uşor. Lasă să acţioneze o oră, apoi spală-te cu şampon,” notează clickpentrufemei.ro.