Scapă rapid de pofta de dulce! Cele trei gustări care înlocuiesc perfect deserturile. Sunt extrem de sănătoase

ciocolata

Toți avem momentele noastre în care poftim ceva dulce și nu este nimic greși la acest lucru. Totuși, situația devine dificilă atunci când pofta de dulce este din ce în ce mai deasă. Pentru a avea grijă de silueta ta, tot ce trebuie să faci este să consumi aceste gustări atunci când simți nevoia de un desert. 

Pentru a funcționa sănătos, corpul tău are nevoie de un regim alimentar variat, iar cele mai multe alimente bogate în proteine au puterea de a-ți oferi satisfacție pe termen lung și te scapă rapid de pofta de dulce. 

Astfel, dacă după o masă gustoasă ai poftă de un desert pe măsură, încearcă să-l înlocuiești cu unul dintre aceste trei alimente. Silueta ta va fi în siguranță, iar corpul tău se va bucura e substanțe nutritive și sănătoase.

Untul de arahide este primul pe listă, în cazul în care este organic, fără adaos de grăsimi, ulei, zaharuri și stabilizatori. Acesta are efecte benefice pentru sănătatea inimii.

De asemenea, arahidele sunt bogate în grăsimi mononesaturate și vitamina E, care sunt esențiale pentru protejarea sistemului cardiovascular. Ba mai mult, arahidele sunt cea mai bună sursă de arginină, un aminoacid care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. În plus, untul de arahide este o sursă grozavă de fibre, care reglează nivelul glicemiei și reduc cantitatea de colesterol „rău”.

Iaurtul e o alegere corectă

O altă gustare pentru care poți opta este iaurtul grecesc neîndulcit. Pentru a fi sigur că achiziționezi ce e mai bun, verifică lista ingredientelor pentru a te asigura că sunt adăugate cel puțin cinci tulpini de bacterii. Aceste bacterii au efect probiotic și îți ajută corpul să-și repopuleze „colonia” de bacterii benefice de care acesta are nevoie.

În plus, iaurtul ajută celulele imune să se regenereze, protejându-te astfel de infecții.

Semințele de floarea-soarelui sunt altă gustare pe care o poți adăuga în meniul tău zilnic. Ele conțin antioxidanți care ajută la menținerea sănătății inimii, dar și alte minerale și vitamine necesare organismului tău.

În caz că nu știai, consumul regulat de semințe de floarea-soarelui scade riscul de demență și induce o stare de relaxare. În același timp, semințele de floarea-soarelui sunt o sursă bogată de proteine, grăsimi și fibre, substanțe care conferă sațietate între mese și ajută procesul de digestie.

Revista Presei