Schimbare de proporții pentru cei cu carduri bancare! Este revoluție în sistemul bancar din România

07 feb. 2020
Schimbare de proporții pentru cei cu carduri bancare! Este revoluție în sistemul bancar din România

Schimbare de proporții pentru toți românii cu cu carduri bancare! Este revoluție în sistemul bancar din România. Lumea banilor nu va mai arăta deloc așa cum o știm, iar băncile nu vor mai fi singurele care administrează un sistem în care până acum erau stăpânii absoluți.

Schimbări de proporții pentru cei cu carduri bancare

Cei care au carduri bancare au început să-și țină banii pe carduri Revolut. Este vorba despre mai mult de un milion de oameni.

Despre ce este vorba, mai exact? Nu de foarte mult timp, avansul tehnologiei a dus la apariția unor companii care au început să muște o felie destul de importantă din obiectul de activitate al băncilor.

Fintech-urile, căci despre ele este vorba, sunt în esență, companii de tehnologie. Nu aparțin sistemului financiar, nu sunt reglementate de către băncile centrale și nu funcționează ca niște bănci clasice, însă au ajuns să pună tehnologia să lucreze în domeniul banilor.

Poate cel mai cunoscut fintech din lume la ora actuală, Revolut este o aplicație care a început să emită carduri cu care se pot face plăți, schimburi valutare și conturi în orice tip de monedă.

Apariția Revolut a trimis o undă de șoc în lumea sistemului bancar, prin faptul că a eliminat comisioanele practicate de bănci și a reușit să realizeze schimburi valutare la un curs mult mai bun decât cele oferite de instituțiile fianciare clasice. Practic, băncile au fost forțate să își schimbe complet viziunea asupra a două surse foarte importante de venituri pe care le avuseseră până atunci.

Fintech-ul britanic Revolut a anunțat că a depășit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creștere de 400% în a doua jumătate a anului 2019. România devine astfel a doua cea mai mare piață Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziție și în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, urmată de Franța, Polonia și Irlanda.

Peste 200.000 de români au depozite de 58 de milioane de euro. Utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacții, cu o valoare totală ce depășește 3,8 miliarde de euro. Dacă imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zi de zi.

62% dintre tranzacții sunt efectuate în țară, iar comercianții preferați sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s și Auchan.