Schimbare majoră pentru cei care stau la bloc! Intră în vigoare o nouă lege

bloc

Au apărut noi reguli pe care cei care stau la bloc trebuie să le respecte cu strictețe, însă vestea bună este că noua lege este mult mai permisivă decât era până acum. 

Mai precis, este vorba despre un proiect legislativ care vizează eliberarea autorizației executării lucrărilor de construcţii. Proiectul prevede eliminarea acordului vecinilor.

În Parlamentul României, va intra în dezbatere un proiect de completare a legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care prevede eliminarea acordului vecinilor pentru obținerea autorizației de construire pentru efectuarea de lucrări de închidere a balcoanelor și logiilor.

Ce spune legea în momentul de față 

Actualele reglementări stabilesc obligația de a depune, pentru obținerea acestei autorizații, a mai multor documente, printre care și unui memoriu de arhitectură în care vecinii își dau acordul vecinilor efectuarea lucrărilor:

– memoriu de arhitectură
– releveu
– fațadă
– propunerea de închidere a balcoanelor/logiilor cu avizul proiectantului inițial sau, după caz, expertiză tehnică pentru unitatea locativă/spațiul aflat în proprietatea solicitantului, indiferent de funcțiune.

Revista Presei