Schimbare revoluționară pe piața auto! Dispar permisele? Vestea așteptată de milioane de oameni

permis-465×215

Schimbare revoluționară pe piața auto! Permisele sunt la un pas de disparție. Este vestea așteptată de milioane de oameni.

Dispar permisele auto?!

Nimeni nu se aștepta la o asemenea răsturnare de situație. Și totuși, noile evoluții ale industriei auto ar putea face ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să se poată circula pe străzi cu mașini electrice pentru conducerea cărora să nu fie nevoie de un permis.

Mai mult, s-a început deja producția de serie pentru un asemenea model. Cei de la Citroen au prezentat, în 2019, la Salonul Auto la Geneva un nou concept de mobilitate urbană.

Citroën introduce un vehicul electric cu 2 locuri ce va costa 20 de euro pe lună

Este vorba despre un prototip 100% electric cu două locuri, ce poate fi folosit fără un permis de conducere. Condiția este să ai minim 14 ani și un „certificat de siguranță rutieră”, conform legilor din Franța.

Producătorul francez spune că maşina, care a primit numele de Ami, prieten, în limba franceză, a fost concepută pentru condusul prin oraş şi pe străzi înguste.

În cazul pieței din România, Citroen Ami ar necesita un permis de categorie AM. Producătorul francez a lansat acum versiunea de serie, care își va face debutul tot la Geneva.

Pasagerii stau unul lângă altul în habitaclul încălzit, ce are parte de trapă panoramică. Bateria de 5.5 kWh litiu-ion se află sub scaune, și conferă mașinii o autonomie de rulare de 70 km, aceasta putând fi încărcată de la priza domestică de 220 volți în 3 ore. Viteza maximă a vehiculului este de 45 km/h.

Producătorul francez oferă celor interesaţi mai multe opţiuni de a cumpăra un Citroën Ami.

Opțiunea pentru 6.000 de euro sau poate fi achitată întâi o sumă de 2.644 de euro, după care doritorul plătește timp de doi ani câte 20 de euro în fiecare lună pentru o închiriere pe termen lung.

Ami este disponibil pentru clienți în mai multe moduri.

Acest model poate fi închiriat pe termen lung, costul fiind de 20 de euro (TVA inclus) pe lună, fiind necesar un avans de 2644 de euro (TVA inclus).

Ami poate fi închiriat prin intermediul unui serviciu de car-sharing pe perioada unei zile pentru suma de 0,26 euro pe minut. Puteți achiziționa modelul Ami pentru 6000 de euro (TVA inclus).

Citroen Ami are 2.41 metri lungime, 1.39 metri lățime și 1.52 metri înălțime, cu o greutate de 485 de kilograme (bateria are 60 kg).

Citroën va accepta comenzi pentru noul Ami începând de pe 30 martie în Franța, și peste câteva luni în țări precum Spania, Italia, Belgia, Portugalia și Germania. Se preconizează că primele modele Ami vor fi livrate în iunie.

Revista Presei