Schimbare totală pentru căsătoriile din România! A intrat în vigoare noua lege. Cum va fi de-acum încolo

casatorie12

Vești bune pentru cei care vor să se căsătorească. A intrat în vigoare o nouă lege, pe care cei tineri o așteptau de foarte mult timp. În sfârșit, va fi posibilă oficierea căsătoriilor așa cum foarte mulți dintre tineri și-au dorit. 

Astfel, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei şi în grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, cu aprobarea primarului.

Proiectul de lege prevede modificarea şi completarea alineatului (2) al articolului 24 din Legea nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă şi a fost iniţiat de deputatul PNL Florin Roman.

Legea are ca obiect de reglementare „posibilitatea încheierii căsătoriei şi în afara sediului serviciului public local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului”.

Astfel, conform noilor prevedei legale, „căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului”.

Revista Presei