Schimbări de ultim moment la pensii! Ce nu mai ai voie să faci: Anunț de la Guvern

pensii3-465×215

Sunt schimbări de ultim moment care vizează milioane de români. Este vorba despre un anunț oficial de la govern. Legea pensiilor a suferit modificări cruciale.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut public totul. Este vorba despre o facilitate care a fost scoasă din lege după mai mulți ani.

Cum poți să-ți mai cumperi vechime

Marius Budăi anunță că procedura de cumpărare de vechime este istorie. Aceasta a fost valabilă doar trei ani, ca măsură tranzitorie. Totuși, de acum există o altă alternative prin care cei care doresc mai pot face acest lucru în anumite condiţii.

„A fost o perioadă în care, trei ani de zile, am prelungit de la an la an, în care puteai să cumperi cinci ani de vechime anteriori şi să-ţi reîntregeşti vechimea în muncă. Aceasta a fost o măsură tranzitorie, nu putem să o luăm tot timpul.

Dar există posibilitatea legală, iar acum oricine doreşte poate să încheie un contract de asigurare cu Casa Naţională de Pensii şi poate plăti aceste contribuţii, dar se calculează de la data încheierii contractului, pentru viitor. Plătim lună de lună şi avem fie o suplimentare, fie această cumpărare de vechime, cum vrem să-i spunem”, a spus ministrul Muncii și Protecției Sociale, conform dcnews.ro.

Revista Presei