Schimbări importante la ANAF! Decizia Guvernului este oficială! Au anunţat recent

Decizie importantă luată de Guvern în cursul zilei de marţi, atunci când a fost făcut şi un anunţ oficial cu privire la ultimele măsuri luate recent. Mii de bugetari vor fi daţi afară conform unui proiect adoptat de Executiv. Vestea a fost dată chiar de Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Anunţul făcut de Guvern marţi seara

Guvernul a transmis că a adoptat, marți seara, un proiect de hotărâre pentru reorganizarea ANAF prin care organigrama a fost redusă cu 2.000 de posturi. „O altă hotărâre de Guvern aprobată în şedinţa din această seară a vizat reorganizarea ANAF, pentru reducerea a 2.000 de posturi din structura ANAF”, a transmis Ionel Dancă.

Ce a transmis Florin Cîţu

Guvernul transmisese încă din ianuarie că urmează o reorganizare ANAF, vestea fiind dată de actuala propunere de premier, Florin Cîţu, la acel moment ministru a Finanţelor. „În ANAF apare un departament la care ţin foarte mult, un departament de statistică care este ceva pe care cam toate ţările le au. Acolo se va face, de fapt, analiza de risc. Acest lucru îl vor face algoritmi şi statisticieni, nu oameni care cunosc oameni şi au inamici sau prieteni. Reorganizarea ANAF înseamnă, în acelaşi timp, eliminarea a 150 de posturi de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură. De asemenea, înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecţia Fiscală, deci trei vicepreşedinţi în loc de patru. Rămâne discuţia despre Vamă, dar şi acolo vor fi schimbări. Pe de o parte, vreau să fac economii, pentru că odată cu informatizarea ANAF nu o să mai am nevoie de atât de mult personal. Vreau ca, până la jumătatea anului, ANAF să fie informatizat. Vorbim despre casele de marcat, o chestiune aşa de simplă… Să legăm casele de marcat la sistemul ANAF. Am făcut tot sistemul privat să cumpere case de marcat sofisticate, dar ANAF nu are sistemul gata. A trebuit să prorog acest lucru, pentru că altfel trebuia să dau amenzi oamenilor. Trebuie să mergem în CSAT pentru a grăbi lucrurile. Obiectivul meu este să ai maxim un control pe an, complex”, a transmis Cîţu în ianuarie.

Revista Presei