Toggle Menu
  1. Home/
  2. Necategorisite/

Se anunta ample manifestatii de strada dupa anuntul lui Toader privind OUG pe Justitie

  1. Home/
  2. Necategorisite/

USR afirma, dupa OUG anuntata de ministrul Justitiei privind contestarea deciziilor date de completuri nelegal constituite, ca „istoria se repeta” si ca Liviu Dragnea „scapa de condamnarea in dosarul Referendumul” si alaturi de el, „toti coruptii condamnati de ICCJ in ultimii cinci ani”

„Istoria se repeta! Ministrul Tudorel Toader tocmai a anuntat ca Guvernul urmeaza sa adopte o ordonanta de urgenta care, practic, va anula toate sentintele date de completurile de 5 judecatori de la ICCJ incepand cu anul 2014”, comenteaza USR.

Formatiunea sustine ca liderul PSD Liviu Dragnea „scapa de condamnarea in dosarul Referendumul” si alaturi de el, „toti coruptii condamnati de ICCJ in ultimii cinci ani”.

„La fix doi ani de la OUG 13, care a fost adoptata pe 31 Ianuarie 2017, trebuie sa ne pregatim sa iesim din nou in strada. E nevoie de mobilizare, pentru a demonstra ca Romania nu mai vrea penali la conducere!”, conchide USR.

Ministrul Tudorel Toader a declarat, referitor la o posibila reactie a partenerilor europeni, ca atata timp cat Curtea Constitutionala a spus ca justitia s-a infaptuit pe langa lege, acestia nu vor putea spune altceva, deoarece ar insemna implicit o invalidare a deciziei CCR.

„Membrii familiei europene sunt dorninci de stabilitea statului de drept. Cata vreme avem o instanta constitutionala nationala si ea spune justitia s-a infaptuit pe langa lege, nu cred ca partenerii europeni, MCV, vor putea spune altceva pentru ca ar insemna implicit o invalidare a deciziei CCR ceea ce nu s-a facut si nu cred ca se face”, a declarat Tudorel Toader, la Romania Tv, potrivit Mediafax.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat la Romania TV ca ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentintele decise de completurile de cinci judecatori constituite nelegal.

„Dam OUG pentru repunerea in termen a tuturor celor care au fost condamnati de catre complete nelegal constituite si vor putea face contestatie in anulare, repusi fiind in termen prin ordonanta, iar instanta, in complet legal constituit, va judeca”, a declarat ministrul Justitiei, conform Romania TV.

Admin