Se apropie nou an școlar! Copiii vor fi primiți în clase doar dacă au asupra lor acest document

scoala 2

Pe 14 septembrie va începe noul an școlar. Din cauză că pandemia COVID-19 nu dă semne că și-ar încetini intensitatea, părinții așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă și în ce mod își vor putea trimite copiii la școală. 

Școala online nu poate reprezenta o soluție pentru o mare parte dintre copii, din cauza infrastructurii precare. Mulți copii nu au un device cu care să se conecteze la internet.

Alții, locuiesc în zone în care semnalul de internet nu ajunge. Din aceste motive și nu numai, Ministerul Educației trebuie să propună o soluție cât mai sigură pentru elevii care vor participa la cursuri.

Se apropie anul școlar! Copiii vor fi primiți în clase doar dacă au asupra lor acest document

Astfel, potrivit ghidului cu norme sanitare publicat marți seara de Ministerul Educației, se pare că elevii vor fi primiți în școli doar dacă vor avea asupra lor o declarație pe proprie răspundere, semnată de părinți.

În Anexa 4 a draftului propus de autorități se menționează condiționarea accesului pentru elevi prin intermediul acestui document.

„Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”, se arată în documentul citat de spynews.ro.

Citește și:

Revista Presei