Se cutremură scena puterii în România! Cine este tânărul milionar Dragoș Buzăianu și de ce este atacat constant de Radu Budeanu, patronul CanCan și Ciao. Cătălin Tolontan vine cu acuzații grave

28 aug. 2021
Se cutremură scena puterii în România! Cine este tânărul milionar Dragoș Buzăianu și de ce este atacat constant de Radu Budeanu, patronul CanCan și Ciao. Cătălin Tolontan vine cu acuzații grave
Elena Udrea, Bogdan Buzăianu și Radu Budeanu. Foto: tolo.ro

Pe scena puterii se întâmplă lucruri din ce în ce mai ciudate. De ceva timp, în publicațiile CanCan, Ciao sau Gândul, care îi aparțin lui Radu Budeanu, sunt atacați constant Dragoș Buzăianu și Nicolae Bogdan Buzăianu, două nume care poate nu spun foarte multe publicului neavizat.

Însă cel de-al doilea este un miliardar care trăiește într-un lux imposibil de descris în cuvinte, în Elveția. Iar Dragoș este nepotul lui și cel care i-ar fi gestionat afacerile în România. Aceștia sunt așa zișii băieți deștepți din energie.

Cătălin Tolontan și Dan Tăpălagă au scris în Libertatea și G4Media că Radu Budeanu a recunoscut în dosarul Hidroelectrica, în care sunt acuzați și Elena Udrea și Dan Andronic, pentru prejudicii enorme aduse statului român, că acesta depindea de banii lui Nicolae Bogdan Buzăianu. Mai exact că publicațiile lui, CanCan și Ciao erau finanțate de miliardarul care astăzi trăiește în Elveția.

Cătălin Tolontan arată că Radu Budeanu și-a ridicat imperiul media cu banii lui Buzăianu

Radu Budeanu i-a dat în judecată pe jurnaliști, însă aceștia susțin că au prezentat date din dosarul public pe care l-au consultat la Tribunalul București.

„De peste un deceniu, Radu Budeanu se prezintă ca patron de presă. De fapt, el a jucat rolul de intermediar al lui Bogdan Buzăianu, de care ”depindeam din toate punctele de vedere”, conform descrierii clare și crude pe care Budeanu însuși o face statutului său, în scris, în dosar. Acesta a fost momentul în care s-a înțeles cu procurorii să-și recunoască vinovăția ca să scape fără executarea detenției.

Intermedierile de trafic de influență reprezentau afacerile lui Radu Budeanu sau, după o frază repezită la telefon chiar de Buzăianu către contabila sa, modelul de business consta în ”Dă-i toți banii Chiorului!”, pentru ca acesta să-i ducă mai departe la politicieni. ”Chiorul” era adresarea amicală pentru unii, disprețuitoare după alții, pe care patronul Energy Holding o folosea când se referea la Budeanu.”, scrie Cătălin Tolontan în Libertatea.

Radu Budeanu a încheiat un acord de recunoaștere a vinovației în dosarul Hidroelectrica. Mai exact, acesta a recunoscut că i-a dus Elenei Udrea o mită de 3,8 milioane de dolari de la Buzăianu pentru a-l favoriza într-o licitație cu energie, care reprezenta aproximativ 2% din PIB-ul României. Tot ca șpagă ar fi fost date și publicațiile Evz și Capital, pe care Elena Udrea le-ar fi cedat lui Dan Andronic, pentru ca acestea să fie folosite ca instrumente politice. Dosarul este în desfășurare. Au fost deja prezentate stenograme pe TOLO.ro.

Cine este Dragoș Buzăianu și de ce-l atacă Radu Budeanu prin CanCan și Ciao

Interesant este că deși Radu Budeanu a avut o relație foarte apropiată de Bogdan Buzăianu, iată că acum îl atacă în publicațiile pe care le-ar fi finanțat. Luat la țintă este în special Dragoș Buzăianu, nepotul miliardarului și prin ricoșeu și acesta. Dragos Buzăianu este permanent urmărit de paparazzii și prezentat de CanCan împreună cu iubitele sale. În articole sunt prezentate și datele care contează de fapt.

„Pe 23 aprilie, CANCAN.RO vă dezvăluia, în premieră, că Dragoș Buzăianu, acuzat că ar fi sărăcit Gambia, alături de unchiul său, Bogdan zis Nicholas, s-a retras în România după ce statul african a demarat procedurile pentru recuperarea unui prejudiciu imens, de 45,3 milioane dolari.”, se arată în Cancan, care este preluat apoi și de Ciao.

„UNDE SE ASCUNDE MILIARDARUL ROTOFEI CARE A JEFUIT ”HIDROELETRICA”. PRIMELE FOTOGRAFII CU AUTORUL CELUI MAI MARE JAF AL ECONOMIEI ROMÂNEȘTI!”, este un alt titlu din Cancan din luna iunie. Atunci Buzăianu trebuia să fie audiat ca martor în dosarul Hidroelectrica, unde el este denunțător.

RECAPITULARE. Chiar de șoc și groază…

Deci să recapitulăm. Radu Budeanu numit CHIORUL, conform lui Cătălin Tolontan, care a cercetat dosarul, și-a ridicat imperiul media cu banii lui Bogdan Buzăianu, numit ROTOFEIUL de CanCan. Ba chiar era și cărăuș de șpăgi pentru acesta. Ulterior, el recunoaște că a folosit banii lui Buzăianu, probabil banii statului român obținuți de la Hidroelectrica, la care face referire CanCan, iar acum îl atacă? Ce se întâmplă?

Adică Radu Budeanu îl atacă pe finanțatorul lui? Iar el nu trebuie să achite niciun prejudiciu, deși imperiul CanCan este construit cu… banii pe care susține că i-ar fi furat Buzăianu?

Justiția pare un pic cu susul în jos în România. Un lucru este cert: pe scena puterii se întâmpla lucruri bizare, iar acapararea presei de către grupuri de interese pare obiectivul suprem. Plus distrugerea jurnaliștilor liberi. Oare Klaus Iohannis și România lui cea educată ce spun?

Vă vom ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.