Se dau 1.500 de lei pe card, în plus! Cine poate primi acești bani

19-atm-shutterstock-41-465×215

Mai mulţi parlamentari UDMR au depus la Senat un proiect de act normativ prin care cer acordarea a cinci tipuri de vouchere ce pot fi acordate angajaților din România. 

Mai precis, este vorba despre tichetele trusou şi tichetele junior, care ar putea fi aprobate în 2020, şi vor putea fi acordate atât în format tipărit, cât şi pe cardul de salariu.

Potrivit proiectului legislativ, tichetele trusou vor putea fi acordate de către angajator salariaţilor care devin părinţi, inclusiv când este vorba de adopţii.

Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu poate depăşi 1.500 de lei pentru un copil, conform proiectului legislativ.

Tichete acordate lunar

În ce priveşte tichetele junior, acestea pot fi acordate lunar sau ocazional angajaților care sunt părinţi pentru plata serviciilor educaţionale, a bunurilor (manuale şi rechizite şcolare) şi a taberelor.

Nivelul maxim al sumelor acordate ca tichete junior va fi de 250 de lei, dacă vorbim de un ajutor lunar, sau de 700 de lei, dacă ajutorul se acordă ocazional.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect al UDMR ar trebui să treacă de Senat şi Camera Deputaţilor şi să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.

Revista Presei