Se dau 100 000 de euro de la stat! Care e marea condiție pentru a primi banii

euro_cashrtyu

Se dau 100 000 de euro de la stat. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a dat toate detaliile. Măsura este prioritară pentru creșterea economiei.

Așadar, 200 de studenți vor beneficia de acești bani, dacă vor înființa start-up-uri în domenii precum IT, robotică și automatizări industriale.

Potrivit ministrului, sunt vizați studenții aflați în anul terminal în domeniul tehnic, dar și de absolvenții de facultate din alte domenii prioritare pentru creșterea economică.

Pregătesc un program-pilot

Acesta a declarat că va fi un program-pilot. În cazul în care acesta va funcționa, la următoarea înscriere, va crește numărul finanțărilor.

De asemenea, oficialul a declarat că pregătește un astfel de program și pentru românii din străinătate. Și ei vor primi 100 000 de euro pentru lansarea unui business.

Vești bune pentru salariați

Statul a pregătit o surpriză și pentru întreprinderi. Întreprinderile mari vor putea cere bani pentru dezvoltarea abilităților salariaților de manipulare a echipamentelor industriale complexe, iar întreprinderile mici și mijlocii vor putea cere bani pentru dezvoltarea cunoștințelor digitale primare ale salariaților.

Toate aceste programe sunt incluse în Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, a declarat ministrul.

Revista Presei