Se dau 35.000 de lei de la stat! Singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinești

09 ian. 2020
Se dau 35.000 de lei de la stat! Singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinești

Mii de familii de români ar putea primi suma de 35.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini noi. Beneficiarii trebuie să îndeplinească o singură condiție: Să aibă minimum 3 copii. 

O propunere legislativă înregistrată la Senat de către un grup de parlamentari UDMR urmărește acordarea unui ajutor de până la 35.000 de lei familiilor cu cel puțin trei copii pentru a cumpără o mașină nouă cu cel puțin șapte locuri.

Finanțarea nerambursabilă ar urma să se acorde de la 1 iulie 2020, în limita fondurilor prevăzute în acest sens de la bugetul de stat.

Semnatarii inițiativei spun că rezolvă, astfel, două probleme dintr-un foc: stimulării natalității pentru stoparea crizei demografice din România, dar și a stimulării achiziționării autovehiculelor noi, puțin poluante, cu cel puțin șapte locuri – acesta fiind rolul programului „Un autoturism pentru fiecare familie”.

Conform proiectului, suma reprezintă aproximativ 25-30% din prețul de cumpărare al unui astfel de model. Banii ar urma să se acorde pentru achiziția unui autovehicul nou, cu cel puțin șapte locuri și clasă de poluare Euro 5 sau Euro 6.

Ajutorul ar acoperi aproximativ jumătate din prețul mașinii 

„Luând în considerare că pretul unui astfel de autovehicul este unul destul de ridicat, finanțarea acordată de maxim. 35.000 lei de către stat vine în ajutorul a numeroase familii, creând astfel nu doar confort ci și accesibilitate”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Cel mai ieftin autovehicul nou cu 7 locuri disponibil pe piața din România costă aproximativ 14.000 de euro, deci ajutorul ar acoperi aproximativ jumătate din prețul de vânzare.