Se dau bani de la stat! Ce români vor beneficia și ce condiții trebuie să îndeplinească

bani

Se dau bani de la stat! Proiect de lege extrem de important pe masa aleșilor de pe urma căruia pot profita sute de mii de oameni. S-a aflat și care sunt românii care pot primi 650 de lei lunar, dar și ce condiții trebuie să îndeplinească.

Veşti bune pentru mulţi români. Aceştia pot primi 650 de lei ajutor lunar în anumite condiţii. Un proiect legislativ în această privinţă a fost depus recent în Senat.

Bani de la stat pentru acești români

Se vor da bani de la stat pentru acești români care se încadrează în criteriile noii legi. Veşti bune pentru bunicii şi bunicele care au grijă de nepoţii lor. Statul vrea să vină în sprijinul acestora şi să le ofere o sumă lunară de bani, destul de importantă în condiţiile în care numeroase pensii din România sunt extrem de mici. Senatorii au adus în discuţie o inițiativă legislativă care a fost depusă și dezbăbută la Senat încă de la începutul toamnei.

Ce prevede proiectul

Un important proiect vorbeşte despre acordarea unui ajutor financiar consistent pentru bunicii care au grijă de proprii lor nepoții lor. Cu toate acestea, există o serie de condiții importante. Concret, ideea iniţiativei legislative se doreşte a fi aceea ca părinții să se poată întoarce în câmpul muncii mai devreme. Așadar, pentru ca bunicii să poată primi ajutorul de 650 de lei lunar, părinții trebuie să renunțe la concediul post-natal mai devreme și să revină la muncă.

Veşti bune pentru românii care se încadrează

Proiectul legislativ care prevede această măsură va primi, cel mai probabil, până la sfârșitul anului, votul favorabil al senatorilor, având propunere de adoptare. Documentul are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptarea de către Parlament și de publicarea în Monitorul Oficial.

Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu și vor fi însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților, conform capital.ro.

Revista Presei