Se dau bani de la stat! Cine primește 15.000 de lei. Zeci de mii de români sunt vizați

bani 2

Se dau bani de la stat pentru zeci de mii de români. Statul oferă venituri suplimentare de 15.000 de lei pentru această categorie. Proiectul de lege a fost deja depus în Parlament.

Noi beneficii pentru tinerii căsătoriți. Potrivit unui proiect de lege depus în Parlament, aceștia vor primi o primă de căsătorie. De asemenea, în cazul familiilor care mai nasc al treilea copil, acestea vor primi și ele o alocație suplimentară.

Noua lege prevede ca tinerii care se căsătoresc până în 35 de ani să primească 15.000 de lei din partea statului, sumă pe care o vor primi și familiile care au în întreținere cel puțin trei copii.

Parlamentul României şi-a dat deja acordul pentru sprijinirea tinerilor căsătoriţi, iar pentru a beneficia de acest sprijin financiar, va fi nevoie de o cerere, însoţită de o declaraţie pe propria răspundere.

Românii își așteaptă banii

Lista de așteptare este una destul de lungă. Potrivit unor hotărâri guvernamentale din 2017, respectiv 2018, stimulentele financiare care trebuie acordate tinerilor căsătoriţi cu domiciliul în Bucureşti şi copiilor nou-născuţi în Capitală, nu au fost acordate în totalitate pentru dosarele depuse în a doua parte a anului trecut.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au dorit să clarifice și acest aspect.

”Cele două instituţii subordonate Primăriei Muncipiului Bucureşti, care acordă cele două stimulente, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, nu au putut efectua plăţile aferente din cauza faptului că la sfârşitul anului trecut Guvernul nu a alocat toate sumele necesare provenite din cotele pe impozitul pe venitul global.

Aceste plăţi vor fi efectuate, cu întârziere, imediat ce Primăria Capitalei va dispune de sumele necesare”, susțin reprezentanţii direcției de presă a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Pentru bucureșteni nu sunt suficienți bani 

De asemenea, aceștia au mai precizat că Primăriei Muncipiului Bucureşti nu are altă sursă de venit decât cota din impozitul pe venit global (IGV), alocată de la Guvern prin Ministrul Finanţelor Publice, prin Legea bugetului de stat, fiind singura primărie din ţară care nu încasează taxe şi impozite locale, acestea fiind încasate de primăriile de sector.

Stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, care se realizeaza prin această instituţie, a fost acordat pentru 2000 de familii de la începutul anului şi până în prezent, însumând un total de trei milioane de lei, potrivit datelor Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti.

Astfel, mii de români își așteaptă încă banii bine meritați, iar lista poate continua și în următoarele luni.

Reprezentanţii CTMB au mai subliniat faptul că, numărul total al cererilor privind acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, depus şi aprobate de la lansarea programului (mai 2017) şi până acum este de 21.800, fără să precizeze care este numărul dosarelor depuse şi aprobate pentru care nu au fost făcute plăţile până în prezent.

Revista Presei