Se dau banii înapoi! Anunț major pentru șoferi. Cum își pot recupera taxele deja plătite

lei-ron-bani

Vești excelente pentru șoferi. Aceștia își pot lua banii plătiți pentru taxa Oxigen înapoi. Procedura este una extrem de simplă, iar posesorii de mașini au destul de mult timp la dispoziție pentru a-și recupera sumele achitate.

În urmă cu aproape un an de zile, Primăria Capitalei a anunțat intrarea în vigoare a unei taxe care se va aplica mașinilor cu normă de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3 începând cu 1 ianuarie 2020.

Totuși, lucrurile nu au decurs așa cum au fost stabilitate. Astfel, la sfârșitul lunii februarie Primăria a renunțat complet la taxă, iar în urmă cu puțin timp, autoritățile i-au anunțat pe bucureșteni că banii plătiți în avans pot fi recuperați.

Cum îți poți recupera banii

Astfel, dacă ai plătit taxa Oxigen și dacă vrei să îți recuperezi suma achitata, tot ce trebuie să faci este să depui o cerere tip. De asemenea, în dosar, șoferii trebuie să includă și o copie a cărții de identitate și o copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului.

Aceasta din urmă trebuie să prezinte înscrisul “conform cu originalul” și semnătura celui care solicită restituirea taxei. O copie a documentului care dovedește plata trebuie să fie, de asemenea, inclusă în dosar.

Legat de depunerea solicitărilor, acestea pot fi depuse începând cu ziua de luni, 14 septembrie. Astfel, șoferii își vor primi banii înapoi în termen de 30 de zile lucrătoare de la data depunerii solicitării.

Revista Presei