Se dau vouchere de 2.080 lei. Mii de români le vor încasa. Cum le pot obține

bani

Se dau vouchere de 2.080 lei. Mii de români pot obține acești bani cu o condiție importantă. Totul a fost anunțat de ministrul de resort Bogdan Trif.

Este vorba despre bugetarii care merg în vacanță în extrasezon. Aceștia vor primi, nu 1.450 lei, ci 2.080 lei. Totul este prevăzut într-o propunere a Ministerului Turismului. Aceasta va fi discutată pentru a se decide dacă se va aplica sau nu.

Ministrul se va întâlni, săptămâna viitoare, cu reprezentanții turismului pentru a lua o decizie și pentru a îmbunătății propunerea.

”Beneficiarii pot opta să își petreacă vacanța în lunile octombrie – noiembrie și martie – aprilie, când de regulă se înregistrează un număr redus de turiști, și vor primi vouchere majorate. Măsura ar putea fi aplicată de anul viitor, a precizat ministrul.

Bugetarii vor primi vouchere de vacanță în continuare. Măsura s-a extins după anul 2020.

Potrivit lui Bogdan Trif, voucherele de vacanță au eliminat 60% din turismul „la negru”. În acesta an, numărul beneficiarilor s-a dublat față de anul precedent.

Cum se scuză ministrul?

Acesta spune că toate instituțiile statului au primit bani pentru vouchere, deși au fost dați mai târziu. Totuși, unele institiuții au cheltuit banii în alte moduri, spune ministrul.

Revista Presei