Se desființează mii de pensii! Orban a anunțat ce vrea să facă

tvr

Dispar mii de pensii. Orban pregătește o lovitură imensă pentru foarte mulți români. A mărturisit totul, în premieră, la TV.

Este vorba despre pensiile speciale, subiect mult discutat pe scena politică. Liderul PNL a precizat că există deja un proiect în acest sens și vom vedea ce se va întâmpla.

Provocare pentru parlamentari

Mai mult, acesta susține că dacă se vrea cu adevărat desființarea acestora, parlamentarii trebuie să dovedească acest lucru prin renunțarea la propriile privilegii.

„Noi am mai avut un proiect de lege care a fost votat în mod surprinzător și de cei de la PSD dar este atacat la CCR. Aici este o întreagă bătălie pe pensiile speciale. Acum au venit colegii mei cu ideea de impozitare diferențiată a pensiilor speciale. Să vedem ce se va întâmpla.

Este o competiție de proiecte legislative privind pensiile speciale, toată lumea vrea să desființeze pensiile speciale. Să vedem dacă vom reuși (…)

Eu le solicit celor din parlament să înceapă prin modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor în care să renunțe la pensiile speciale ale parlamentarilor, ca un prim pas de bună credință. Acestea nu pot fi modificate decât prin modificarea legii statutului deputaților și senatorilor pentru că ele acolo au fost introduse”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Pensiile speciale se impozitează

Florin Roman şi Daniel Fenechiu au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

Pe data de 31 martie, şi Uniunea Salvaţi România, la iniţiativa deputaţilor Claudiu Năsui şi Cristina Prună, a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare faţă de pensia contributivă.

Revista Presei