”Se găsește și în România!” Un medic vorbește despre cauza apariției virusului ucigaș

coronavirus

Cauza apariției coronavirusului din China se găsește și în România, conform declarațiilor făcute de medicul Adrian Streinu Cercel. 

”Coronavirus este o familie foarte mare, e ditamai familionul și se găsește peste tot în lume, inclusiv în România. Și noi avem coronavirusurile noastre. Partea proastă este că acesta s-a recombinat, a căpătat noi valențe din punct de vedere al agresivității cu care acționează asupra corpului uman și respectiv a ceea ce poate să genereze din punct de vedere al insuficiențelor de organe”, a spus Adrian Streinu Cercel la Digi 24.ro.

”Aceste coronavirusuri nu sunt specifice omului, ele sunt specifice animalelor, celelalte categorii de vietăți de pe Terra.

În momentul în care noi nu folosim focul ca să procesăm alimentele nu facem altceva decât să lăsăm libertate acestor microorganisme să facă saltul între specii. (…) Chinezii s-au contaminat prin manipularea șerpilor vii, nu a fripturii din carne de șarpe.

Nu pentru că au mâncat carnea aceea, ci pentru că au manipulat șarpele viu. El are secreții, iar în secrețiile respective se găsește virusul și nu s-au spălat pe mâini, l-au luat, s-au contaminat.

Deci, manipularea produselor de carne crudă – indiferent că vorbim de liliac, că acolo se vând și lilieci în piețe, șerpi, tot felul de gângănii, toate chestiile astea pot fi contaminate, pentru că au secreții pe ele.Secreția este cea care conține virusul, nu carnea în structura ei”, a conchis doctorul Adrian Streinu Cercel.

Citește și:

Revista Presei