Se mai pot mări pensiile în România în septembrie? Decizia Comisiei Europene

cupon-pensie-465×215

Bugetul de stat al României era deja șubred și înaintea pandemiei, care a dat întreaga lume peste cap, dar acum lucrurile stau și mai rău. Deja exista un deficit, care i-a alertat pe oficialii europeni, iar situația actuală a obligat Comisia Europeană să emită o serie de avertismente.

Comisia Europeană a transmis statelor membre UE să-și  concentreze investiţiile pe sănătatea publică şi redresare economică. „În clipa de faţă, punem accentul pe investiţiile în sectorul sănătăţii publice şi pe protejarea locurilor de muncă şi a întreprinderilor.

Pe măsură ce avansăm în direcţia redresării, semestrul va fi esenţial pentru ajungerea la o abordare coordonată care să readucă economiile noastre pe calea către o creştere durabilă şi favorabilă incluziunii, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Avem nevoie, de asemenea, de reforme care să îmbunătăţească productivitatea şi mediul de afaceri. Odată ce condiţiile vor permite acest lucru, va trebui să găsim un echilibru între realizarea sustenabilităţii fiscale şi stimularea investiţiilor”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, conform playtech.ro.

Comisia Europeană a dat recomandări clare și României. Oficilaii au indicat luarea unor măsuri în 2020 şi 2021, pentru a urma politici fiscale în linie cu recomandările Consiliului din 3 aprilie, conform cărora România ar trebui să pună capăt situaţiei actuale de deficit excesiv până cel târziu în 2022, se arată în recomandările anuale către cele 27 de state membre, denumite Semestrul European, publicate miercuri de Executivul comunitar.

Revista Presei