Se măresc pensiile! Florin Cîțu a spus care e planul. Despre ce procent este vorba

de: Ana Toma
08 iun. 2020
Se măresc pensiile! Florin Cîțu a spus care e planul. Despre ce procent este vorba

Florin Cîțu a dat vestea așteptată de toți românii. Ministrul de la Finanțe a vorbit despre modul în care vor majorate pensiile și despre următorul pas pe care Guvernul Orban urmează să-l facă.

Ministrul Finanțelor a declarat că în prezent Guvernul va face scenariile ”pe care și le permite în acest moment”.

Potrivit acestuia, deși românii se așteptau la o creștere a pensiilor de până la 40%, acest lucru nu se va întâmpla.

”Voi prezenta premierului şi Guvernului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment, fiecare cu riscul său economic.

Deja am vorbit despre un scenariu în spaţiul public, o creştere cu 10% a pensiilor, dar să ştiţi că şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariu vreau să-l prezint premierului întâi”, a declarat Cîțu la Digi24.

Este un ”efort enorm”

Florin Cîțu a mai atras atenția că în prezent Guvernul poate oferi doar o creștere a pensiilor de 10%, iar acest lucru este oricum un ”efort enorm”, deoarece ”sectoare întregi de economie sunt închise”

”Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% anul acesta este ceea ce poate susţine acest buget. Deşi şi aici, în contextul în care veniturile la buget scad, în contextul în care avem sectoare întregi din economie care sunt închise… şi acesta reprezintă un efort enorm”, a precizat Florin Cîţu.