Se modifică salariul minim! Milioane de români sunt vizați: S-a aflat totul

bani

Se modifică salariul minim! Milioane de români sunt vizați. S-a aflat totul. Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a făcut precizări complete.

Violeta Alexandru a vorbit despre intențiile privind salariul minim pe economie. Violeta Alexandru a precizat că partenerii sociali vor avea un rol activ în ce se va întâmpla în viitorul apropiat.

Se modifică salariul minim

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că Guvernul va decide săptămâna viitoare asupra valorii salariului minim pe economie, dând asigurări că ”va fi o creştere”. ”Decizia finală nu se ia în această săptămână, avem o întâlnire marţi cu Consiliul Naţional Tripartit, iar consultările mele continuă pe parcursul săptămânii viitoare. Nu punem partenerii sociali în faţa unei decizii şi îi rugăm să ia act, ci ne prezentăm în faţa domniilor lor cu cel puţin trei scenarii, explicând avantajele şi dezavantajele sub aspectul impactului bugetar, sub aspectul evoluţiei pieţei muncii, astfel încât să luăm împreună cea mai bună decizie”, a declarat ministrul Muncii.

Dar asta nu e tot. Violeta Alexandru a anunțat că va fi o creștere a veniturilor. ”Va fi o creştere, acum lucrăm la scenariile care să arate care este cuantumul acestei creşteri. Va fi cu siguranţă o creştere, dar scenariile pe care lucrăm ne arată diferite tipuri de creşteri”, a precizat Violeta Alexandru.

Revista Presei