Se pregătește demiterea lui Raed Arafat din MAI și de la șefia DSU. Cine ar urma să-i ia locu este o surpriză totală (SURSE)

03 apr. 2021
Se pregătește demiterea lui Raed Arafat din MAI și de la șefia DSU. Cine ar urma să-i ia locu este o surpriză totală (SURSE)

Un sondaj al Sociopol arată că Raed Arafat continuă să se bucure de cea mai mare încredere din partea populației, dintre persoanele publice, dar acesta a scăzut multe procente față de anul precedent. Șeful DSU a fost intens criticat în ultima perioadă din cauza măsurilor restrictive impuse și s-a cerut cu insistență demiterea lui.

Încă de când PNL a preluat guvernarea a dorit înlocuirea lui Raed Arafat de la șefia Departamentului pentru situații de Urgență, iar fostul ministru al MAI, Marcel Vela avea pregătit deja și un înlocuitor. Este vorba despre chirurgul Radu Zamfir, cunoscut ca medicul erou din Apuseni. Acesta coordoneaza în prezent programul de Transplant și nu mai este luat în calcule pentru poziția lui Arafat.

Cine ar urma să-i ia locul lui Raed Arafat

În schimb un grup foarte puternic ar dori să-l impună secretar de stat în MAI și șef al DSU pe colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spun surse psnews.ro. Între el și Vlad Voiculescu s-a creat o mare prăpastie, iar cei doi nu se mai înțeleg deloc, mai ales după ce ministrul Sănătății a publicat lista centrelor de vaccinare și numărul persoanelor care lucrează în domeniul securității naționale.

În prezent cei care stabilesc restricțiile sunt Raed Arafat și Vlad Voiculescu, iar cei doi au fost ținta unor atacuri mediatice puternice. Astfel s-a ajuns să se ceară insistent demiterea celor doi, dar în momentul de față la Guvern nu pare să să facă mișcări în acest sens.

O grupare puternică cere demiterea lui Raed Arafat

Deși sursele PsNews insistă că Raed Arafat ar urma să fie înlocuit într-un timp relativ scurt de Valeriu Gheorghiță, care are altă strategie în ceea ce privește pandemia, este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla. S-a încercat de multe ori destituirea șefului DSU și nu s-a reușit. Totuși acum într-adevăr eliminarea lui din funcție s-ar face mai ușor, în contextul în care susținerea populară a scăzut enorm în ceea ce-l privește.

Dar nu trebuie uitat nici faptul că acesta s-a implicat intens în tot ceea ce înseamnă pandemie, s-a dedicat total jobului său, a răspuns prezent la orice solicitare a pacienților rămași fără speranță și fără soluție, iar președintele Klaus Iohannis chiar l-a decorat pentru asta. Într-adevăr și sursele VoxBiz.ro confirmă că o grupare importantă îl susține pe Valeriu Gheorghiță și cere ca acesta să-i ia locul lui Raed Arafat, argumentând că astfel s-ar calma protestele, însă o discuție în acest sens a fost blocată la polul înalt al puterii momentan.