Se recalculează pensiile! Ce s-a întâmplat cu dosarele de pensionare? Violeta Alexandru a dezvăluit totul

violetaalexandru

Procesul de recalculare a pensiilor nu s-a oprit, în ciuda crizei de coronavirus. Totuși, situație nu este una foarte bună. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a dat ultimele detalii.

Explicațiile au venit în urma demiterii președintelui Casei Naționale de Pensii, Laurențiu Țenț. Potrivit ministrului acesta nu și-a îndeplinit îndatoririle.

Violeta Alexandru a declarat, astăzi, că numărul dosarelor de pensii aflate în procedură de recalculare a crescut, în loc să scadă.

”Mă așteptam la o îmbunătățire, nu la o înrăutățire”, a explicat Violeta Alexandru pentru Adevărul Live.

Este omul sistemului?

Ministrul a precizat că Laurențiu Țenț este omul sistemului și nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți situația dosarelor de pensii aflate în recalculare, din contră.

”După o viață de om în care ai muncit, să îți spună cineva în continuu că nu se poate, a venit momentul să punem punct. Nu se poate să îți spună de ce e eroare la calcularea dosarului de pensie, nu se poate să îți spună cât mai întârzie eliberarea dosarului, nu se poate să te trateze cu respect”, a acuzat ministrul practicile girate de fosta conducere a Casei de Pensii.

”Vreau să reușim să găsim o soluție la Casa de Pensii pentru a fi calculată pensia atât pe baza contribuțiilor plătite în țară, cât și în străinătate”, a adăugat Violeta Alexandru.

Revista Presei