Se renunță la polițist! Cum se va da examenul auto de acum? Schimbare istorică

07 nov. 2019
Se renunță la polițist! Cum se va da examenul auto de acum? Schimbare istorică

Se renunță la polițist! Mii de persoane vor da un examen diferit față de cel pe care îl știau. Este vorba despre o schimbare istorică la nivelul întregii Planete.

O țară foarte importantă face un pas major. Este o schimbare istorică pentru India. Autoritățile din această țară au înlocuit omul legii cu un sistem foarte eficient. Astfel, polițistul a fost înlocuit cu un soft de inteligență artificială.

Modificarea vine în contextul în care unele persoane sunt intimidate de prezența autorității în timpul examenului, lucru ce poate duce la ratarea șansei de a obține permisul de conducere.

Sistemul minune a fost dezvoltata de Microsoft. Acesta se bazează pe camerele și senzorii unui smartphone montat pe bord, asemenea unui sistem de navigare.

Cu ajutorul inteligenței artificiale se urmăresc atât manevrele făcute de candidat, cât și felul în care acesta se comportă în mașină și direcția în care privește. Mai mult, se poate urmări reacția candidatului la anumite semne de circulație.

Miscările înregistrate pot spune dacă cel aflat la volan s-a asigurat înainte de a schimba direcția și dacă a respectat toate regulile și semnele de circulație. Și manevrele de parcare sunt atent studiate, astfel încât Inteligența Artificială poate nota mișcările și timpul în care s-a realizat o parcare și cât de corect a fost făcută.

Autoritățile locale susțin că este o schimbare benefică pentru candidat. Oamenii legii intenționează să introducă un sistem asemănător și în alte domenii ce țin de transport.