Se schimbă Codul Rutier! Toți șoferii sunt vizați: Va intra în vigoare din 2020

19 dec. 2019
Se schimbă Codul Rutier! Toți șoferii sunt vizați: Va intra în vigoare din 2020

Schimbare de proporții în Codul Rutier. Toți șoferii din România sunt vizați. Modificările vor intra în vigoare în 2020.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Victor Costache, care a făcut dezvăluiri complete despre schimbările care vor intra în vigoare.

Se schimbă Codul Rutier

Ministrul Sănătății spune că Guvernul lucrează la un proiect de limitare a vitezei în localitate de la 50 la 30 km/oră. Ministrul spune că astfel încearcă să reducă poluarea în marile orașe. Este de fapt o colaborare între ministerul Sănătății și cel al Mediului.

„Dacă pot da din casă (…) soluţie la care lucrează colegii, dar nu o să fie populară şi o să ne certaţi. Este o soluţie care s-a adoptat la nivel european. Primul lucru pe care îl faci, limitezi viteza, se limitează la 30 la oră. Dar, probabil, colegul meu nu a vrut să vă spună ca să nu îl certaţi prea tare.”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul PNL Iași.

„Colegul” în acest caz era chiar Ministrul Mediului, care a evitat să intre în detalii. Este de văzut dacă Guvernul își va asuma răspunderea pe un astfel de proiect sau dacă va da Ordonanță de Urgență.

Nu este singura schimbare din Codul Rutier. Din data de 1 ianuarie 2020, conducătorii auto nu vor plăti amenzi mai mari. Vestea a fost anunțată de Guvernul Orban. Valoarea punctului de amendă va rămâne și în 2020 la 145 de lei, deși salariul minim brut pe țară se majorează de la 1 ianuarie. Cât despre parcatul mașinii pe trotuar, aici este o discuție amplă. Poliția rutieră va putea dispune ridicarea nu numai a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă, cum este prevăzut în Codul Rutier, ci și a mașinilor parcate pe trotuar ori pe alte spații.