Se schimbă Dacia! Toți șoferii vor fi în extaz! Cum va arăta primul model electric

15 feb. 2020
Se schimbă Dacia! Toți șoferii vor fi în extaz! Cum va arăta primul model electric

Este oficial! Dacia sparge toate barierele în România! Aceasta este mașina așteptată de toți șoferii. Au apărut primele imagini cu priul model electric făcut de francezi.

Imagini cu prima mașină electrică de la Dacia

Șefii Renault au confirmat. Dacia Urban City Car va fi primul model electric al mărcii românești. S-a aflat și când va fi lansat pe piață. În următorii doi ani. Informația a apărut în timpul unei prezentări la conferința de presă în care au fost comunicate rezultatele financiare ale grupului Renault pe 2019.

Este prima oară când oficialii Renault menționează într-un document oficial lansarea unui model electric Dacia.

Grupul Renault va lansa patru modele hibride, dintre care trei noi și unul actualizat, două modele hibride plug-in, dintre care unul complet nou, și două modele electrice, unul dintre acestea fiind identificate cu denumirea generică „Dacia Urban City Car”.

Modelul cu propulsie electrică despre care se vorbește în prezentare va fi, cel mai probabil, o versiune europeană a lui Renault K-ZE, un crossover de segment B care se comercializează deja pe piața din China.

Prezentarea sa oficială ar putea avea loc chiar mai devreme, la Salonul Auto de la Paris din octombrie.

Viitorul model electric Dacia nu va fi produs în România, ci va fi importat din China, cel puțin într- primă fază. Uzina din România nu poate produce încă vehicule electrice.

„Știrile din ultima perioadă arată că va exista un model electric Dacia. Vă spun cu siguranță că va veni. Când, nu vă pot spune însă. Dar pot adăuga că vom avea și modele hibride. Nu avem încotro. Cu noile reglementări în privința poluării toți producătorii trebuie să meargă în această direcție.

Deocamdată nu pot fi produse mașini electrice în uzina de la Mioveni. Vom începe cu hibridele. Vor exista modele Dacia plug-in hybrid. Știți deja că noul Renault Clio are versiuni hibride. Iar viitorul nostru model Dacia va fi asamblat pe aceeași platformă. Deci grupul Renault are tehnologia și o va avea și Dacia.

Dar, revenim la aceeași întrebare: când? Eu vă pot spune doar că o vom avea atunci când piața va fi pregătită și reglementările ne vor obliga să o facem”, declara la finalul anului trecut Christophe Dridi, conform lifenews.ro.