Se schimbă totul! Cu cât cresc pensiile de la 1 septembrie! Anunț de ultimă oră de la Guvern

pensie

Dacă legea pensiilor a fost o poveste fără sfârșit în era PSD, mărirea acestora în cea a PNL începe să capete iz de telenovelă. Informațiile venite de la Guvern sunt contradictorii. În timp ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, premierul Ludovic Orban și chiar președintele Iohannis dau asigurări că românii vor primi bani în plus la pensie, iată că totul s-au putea schimba.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei Premierului, a vorbit la România Tv despre majorarea pensiilor care ar urma să aibă loc de la 1 septembrie, iar răspunsul lui lasă multe interpretări. Așadar dacă nu sunt bani, înseamnă zero măriri practic. Oricum toți analiștii

”Ceea ce știm cu sigurnață este ca pensiile, și Guvernul va face tot posibilul acest lucru, să crească de la 1 septembrie. Acest lucru putem să îl știm doar după ce vom avea o analiză a situației economice, financiare și bugetare după primul semestru al anului, în conformitate cu legea responsabilității fiscale. După o evaluare vom putea spune clar pensionarilor cu cât se poate crește pensia de la 1 septembrie”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei Premierului, la România TV.

Ce a declarat ministrul Muncii

„Noi rămânem la principiul pe care l-am apărat întotdeauna şi apreciem că nu există mai multe categorii de români, unii care au muncit toată viaţa şi la final au o pensie pe criteriul contributivităţii, dar cu siguranţă o pensie care le acoperă strictul necesar în ceea ce au nevoie, şi alţii pentru că s-au descurcat să-şi promoveze legi speciale beneficiază de un regim aparte.

Intenţia noastră este să găsim toate soluţiile prin care să se revină într-un parametru de normalitate în ceea ce priveşte cuantumul pensiilor şi criteriile pe baza cărora ele trebuie stabilite. Din păcate, nu gestionez eu activitatea din Parlament şi optica pe care o au parlamentarii în promovarea unor asemenea acte normative şi mi-e greu să răspund pentru o chestiune care priveşte un obiectiv politic al unui partid sau altul”, a spus și Violeta Alexandru despre pensii, la B1 TV.

Revista Presei