Se schimbă vârsta de pensionare! Anunț de proporții al noului Guvern: Mii de români sunt vizați

Se schimbă vârsta de pensionare! Este un anunț de proporții al noului Guvern. Mii de români sunt vizați de modificarea pe care vrea să o facă Executivul abia instalat la Palatul Victoria.

Chiar premierul Ludovic Orban a făcut anunțul de ultimă oră. Se vrea schimbarea legii. Totul s-a aflat la ședința de investire din Parlament.

Se schimbă vârsta de pensionare

Se schimbă vârsta de pensionare pentru o categorie importantă de români. Premierul a făcut un anunț legat de măsurile pe care le va lua imediat după numirea în funcție.

Ludovic Orban a spus că este posibil ca în unele cazuri să fie folosită procedura angajării răspunderii guvernamentale și a menționat că va fi modificat termenul de intrare în vigoare a legii care prevede pensionarea anticipată a unui număr de aproximativ 2.800 de magistraţi.

„Un alt lucru care e din punctul meu de vedere o urgență, sigur că ea poate fi rezolvată de Parlament, dar un guvern legitim poate să rezolve acest lucru, este vorba de pensionarea anticipată a aproape 2.800 de magistrați. Dacă nu se prorogă termenul sau dacă nu se abrogă această prevedere legală, Justiția din România va fi paralizată complet. O mulțime de dosare trebuie luate de la început și există posibilitatea ca liberul acces al cetățeanului la actul de justiție să fie împiedicat. Este absolut necesar să decidem ce este necesar”, a declarat Ludovic Orban.

Dar asta nu e tot. liberalii au depus deja în urmă cu o săptămână o propunere legislativă prin care să fie amânat termenul de intrare în vigoare a dipozițiilor în ceea ce privește pensionarea anticipată a magistraților, până la debutul anului 2021. „Sunt situaţii care reclamă, în cazul în care în dezbaterea parlamentară nu se pot adopta într-un termen, sunt situații în care este posibil să folosim şi procedura angajării răspunderii, cum e o situație pe care am anunțat-o deja și anume prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede pensionarea anticipată a aproximativ 2.800 de magistraţi. Noi am înaintat un proiect de lege, am cerut procedură de urgență. În cazul în care se va dezbate în procedură de urgență și legea va putea fi adoptată în procedura parlamentară, în mod evident, vom saluta acest lucru. Cerem Parlamentului să dezbată cu celeritate acest proiect legislativ. Dacă nu se va putea adopta prin procedură parlamentară normală, este posibil să angajăm răspunderea”, a mai completat Ludovic Orban.

Loading...

Revista Presei