Se sparg conturile bancare de pe Iphone. Toți cei care au acest smartphone trebuie să fie atenți

de:
10 iul. 2021
Se sparg conturile bancare de pe Iphone. Toți cei care au acest smartphone trebuie să fie atenți

Tehnologia a evoluat atât de mult, astfel încât mulți dintre noi nici măcar nu mai avem portofel, bani, sau cardul de credit la noi. Plata cu telefonul este din ce în ce mai mult folosită, însă implică și riscuri.

În luna iunie, mai mulți hackeri din Brazilia au găsit o opțiune care i-a afectat pe foarte mulți utilizatori de iPhone. Cu alte cuvinte, conturile lor bancare active pe telefon au avut de suferit.

Cum se poate sparge contur bancar de pe Iphone

Nu vorbim despre un furt de telefoane mobile, ci despre o operare la un alt nivel. Dacă înainte era mai profitabil să furi și să vinzi un telefon, acum, brazilienii au trecut la ceva mult mai mare.

Infractorii din Brazilia luau telefonul utilizatorului, doar pentru a intra în posesia contului bancar al acestuia și evident, câștigurile lor erau mult mai mari, fără prea multe bătăi de cap.

Un raport din Folha de S. Paulo, a demonstrat cum hoții putea accesa datele atât de sensibile ale victimelor lor.

Cum poți rămâne fără bani în cont

Conform sursei citate, spargerea conturilor bancare nu este o operațiune deloc complicată, iar tehnica poate fi folosită de la iPhone 5 până la iPhone 11.

Cum funcționează? Ei bine, se scoate cartela SIM din telefon, fiind întrodusă într-un alt device. Ulterior, ceea ce trebuie să facă este să apeleze la o căutare pe rețelele de socializare a adresei de e-mail a persoanei al cărei telefon l-au furat.

În general, la iPhone, été aceași de pe ID-ul Apple, deci nu este deloc compicată găsirea ei. Cu ajutorul numărului de telefon, parola este resetată, astfel putând fi accesate toate aplicacațiile de pe telefon, inclusiv cele de internet banking.

Apple a promis însă utilizatorilor că va aduce noi facilități pentru ștergerea unui iPhone furat, fără a preciza însă ce metodă va fi folosită.