Toggle Menu
  1. Home/
  2. ANALIZE – Drept la țintă!/

Se știe deja în PSD! Cine va fi candidatul social democraților la prezidențiale

Alegerile prezidențiale se apropie cu pași repezi, iar acest lucru se simte și în declarațiile curajoase ale președintelui Klaus Iohannis, care a fost mai mult dispărut din peisajul politic în mandatul său. De altfel, acesta s-a remarcat de multe ori prin luări de poziție întârziate cu privire la evenimentele externe sau prin numărul mare de vacanțe petrecute în afara țării.

Șeful statului a punctat masiv la capitolul imagine cu ocazia OUG 13, reușind atunci să adune în jurul său o masă mare de simpatizanți. A urmat apoi din nou o perioadă de liniște dezarmantă, care a dus și electoratul într-o stare de pasivitate extremă. Acum că nevoia de voturi este mare, vor începe eternele jocuri politice cu rolul de a stimula implicarea populației în campania electorală ce se apropie.

Întrebarea care stă pe buzele tuturor este cine va fi contracandidatul lui Klaus Iohannis. Gabriela Firea stă cel mai bine la capitolul încredere, dintre toți politicienii, dar aceasta a spus deja că nu intenționează să candideze. Și totuși probabil nu ar spune nu dacă i s-ar cere acest lucru de către partid. Călin Popescu Tăriceanu este și el un mare doritor de funcția supremă în stat. Prin intermediul mai multor terți, el a tot încercat în ultima perioadă să transmită PSD-ului că singura soluție pentru a-l învinge pe Iohannis este o coaliție PSD – ALDE, cu el candidat.

Advertisement

Doar că potrivit unor surse politice, Liviu Dragnea nici nu ar lua în calcul această ipoteză. De altfel tot el a fost cel care a susținut că USL trebuie să aibă un candidat PSD și că nu liberalul Crin Antonescu este persoana potrivită pentru prezidențiale. Și așa a și fost, chiar dacă turul 2 a fost gândit prost din punct de vedere strategic. Acum Dragnea se vrea chiar el candidat și este convins că-l poate învinge pe Klaus Iohannis.

Deși Mihai Fifor era singurul social – democrat cu un profil pe placul românilor și de dreapta și de stânga, președintele PSD a simțit pericolul și nu i-a permis acestuia să crească la nivel de imagine. Singurul lucru care ar putea sta în fața unei candidaturi a lui Liviu Dragnea la prezidențiale ar fi dosarul Tel Drum sau vreun alt dosar, pe care îl pregătesc procurorii în liniște.

Dacă va candida și va pierde, cu siguranță PSD se va reforma și polii puterii se vor schimba din nou. Probabil Liviu Dragnea va avea aceeași soartă ca toți ceilalți foști președinți ai social – democraților, adică își va încheia cariera politică, nu fără să ducă în spate și câteva dosare consistente. Chiar dacă în acest moment, toate funcțiilr importante sunt ocupate de apropiați ai lui, fără el, aceștia nu au niciun fel de putere, iar rivalii din partid abia așteaptă o mișcare greșită.

Poate te interesează și…

Surpriză uriașă! Fosta componentă a trupei ASIA, verișoară primară cu Ștefan Bănică Junior

Scandal între Jo și Randi! De ce s-au certat fără cale de împăcare după ani buni de colaborare

Acuzații grave din partea lui Rareș Bogdan! Pe cine amenință Liviu Dragnea cu familia

Anca Andrei/ Bugetul.ro Sursa foto: facebook

Close
Apasă LIKE pentru a te ține la curent cu toate noutățile din justiție