Se suspendă totul! Anunț major despre pensii. Acum este oficial

01 apr. 2020
Se suspendă totul! Anunț major despre pensii. Acum este oficial

Anunț major despre pensiile românilor, în contextul epidemiei de coronavirus. Guvernul a luat noi măsuri. Acestea sunt prevăzute într-o ordonanță de urgență a Guvernului publicată luni în Monitorul Oficial.

Este vorba despre popririle aplicate pensionarilor. Acestea vor fi suspendate pentru o perioadă de câteva luni. Pentru a fi suspendată poprirea, pensionarii nu trebuie să facă niciun demers în acest sens, se arată în OUG nr. 32/2020.

Se suspendă executările silite

“Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, fiscale și comerciale care se aplică asupra drepturilor lunare plătite prin casele teritoriale de pensii.

Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor plătite de casele teritoriale de pensii se aplică, prin efectul legii, de către aceste instituții fără alte formalități din partea beneficiarilor acestor drepturi”, scrie în OUG nr. 32/2020.

Cum se vor recupera banii

Măsura este valabilă și după 60 de zile de la încetarea stării de urgență. Mai mult, banii reținuți în aprilie, vor fi restituiți în luna mai. Banii vor fi recuperați ulterior.

Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pentru perioada 16 martie – 14 aprilie. Aceasta poate fi prelungită.