Se taie pensiile! Ce români vor rămâne cu buzunarele goale: Guvernul nu iartă pe nimeni

pensii3-465×215

Guvernul Orban nu glumește. A decis să taie acest tip de pensii și merge pe orice cai pentru a-și duce planul la îndeplinire. S-a aflat ce români vor rămâne cu buzunarele goale.

Se taie pensiile!

Executivul liberal a decis să-și asume răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale. Acest lucru se va întâmpla dacă proiectul PNL nu va fi adoptat marți în plenul Camerei Deputaților. Robert Sighiartău spune că nu crede că proiectul legislativ va fi retrimis la comisie.

„Sper ca mâine să fie ziua victoriei și ziua decisivă în care vom elimină pensiile speciale așa cum am declarat și susținut noi, pentru că este proiectul PNL. Nu cred că va fi retrimis la comisie, depinde ce va face PSD-ul, oricum dacă mâine va fi retrimis la comisie, noi vom venii cu asumare privind eliminarea pensiilor speciale. Ceea ce îmi doresc eu cel mai mult este să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, să nu mai fie acuzați parlamentarii că au privilegii, mai ales că majoritatea dintre ei nu prea muncesc.”, a declarat Robert Sighartău.

Ce pensii vor fi eliminate

Deputatul PNL a adăugat că ar trebui eliminate pensiile speciale tuturor categoriilor, mai puțin pe cele ale militarilor. „Eu, așa cum am declarat și în biroul executiv central, sunt de acord ca doar militarii să aibă pensii speciale, pentru că ei merg și își riscă viață în teatrele de operații și este diferit, în rest, cu conceptul de pensii speciale nu sunt de acord, să fie clar (…) Nici polițiștii nu ar trebui să beneficieze”, a subliniat deputatul.

Ludovic Orban a declarat că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ar trebui redezbătut în comisiile de specialitate și că PNL nu e de acord nu amendamentele formulate de Adrian Solomon, prin care sunt tăiate și pensiile sportivilor sau al oamenilor de cultură. Proiectul urmează să fie dezbătut, marți, în plenul Camerei Deputaților, potrivit ordinii de zi a ședinței.

Revista Presei